Incepe! DNA intra peste PSD, perchezitii in forta. Trei parlamentari sunt vizati: „Au spart usa”

news

Procurorii DNA Timisoara si ofiterii DGA fac perchezitii luni diminieata, intr-un amplu dosar de coruptie. Vizati sunt trei parlamentari din Arad si Caras – Severin, dar si Directia Regionala de Drumuri si Poduri Tmisoara care este condusa de aradeanul Cristian Ispravnic. Potrivit anchetatorilor, dosarul are legatura cu spagile incasate de DRDP la cantarul pentru camioane la punctul de trecere a frontierei Nadlac 2 din Arad.

Cei trei parlamentari vizati de ancheta DNA sunt Florin Tripa, deputat PSD de Arad, Dorel Caprar, deputat PSD de Arad si Ioan Chisalita, deputat PSD de Caras Severin,

Au fost facute 15 perchezitii.

Procurorii DNA au descins, luni dimineata, la sediul PSD Arad, unde fac perchezitii, intr-un presupus caz de coruptie care l-ar viza si pe seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara , Cristian Ispravnic, consilier judetean social-democrat in Arad.

Surse din cadrul PSD Arad au declarat ca la sediul formatiunii se aflau procurorii DNA inca de la ora 8,00, cand au ajuns secretarele. Ei au cerut o serie de documente si verifica sistemele informatice.

Deocamdata nu au ridicat nimic de la fata locului, insa procurorii sunt tot in sediul partidului.

Anterior, in jurul orei 6,00, ar fi mers acasa la deputatul PSD de Arad Florin Tripa, pentru a-l duce la audieri la DNA Timisoara, in calitate de martor.

„Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la sase dimineata, acasa. Eram in drum spre aeroport. Am inteles ca si ceva perchezitii la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineata, mi-au speriat copilul. Au spart usa… (Reporter: Au spart usa?) Nu, la figurat. M-am prezentat aici. Declaram ce e de declarat si vorbim dupa”, a declarat Florin Tripa, potrivit pressalert.ro.

Dosarul are legatura cu spagile care se dadeau la DRDP Timisoara pentru masluirea greutatii camioanelor de marfa care treceau in Ungaria.

Ancheta a inceput in urma cu 9 luni. Ofiterii anticoruptie au aflat ca pentru a trece cu vederea greutatea reala ca camionelor se plateau spagi intre 50 si 100 de euro angajatilor DRDP Timisoara. De asemenea, se presupune ca mai multi politicieni interveneau pentru ca anumite camioane sa nu fie cantarite, iar banii ar fi fost folositi in interesul PSD Arad.

Si seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, Cristian Ilie Ispravnic a ajuns la sediul DNA Timisoara.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: