Incepe macelul in PSD. Badalau confirma planurile lui Dragnea, Tudose incearca sa contraatace cu eliminarea oamenilor sefului PSD

politica

Presedintele Executiv al PSD, Niculae Badalau, a confirmat, intr-un interviu pentru Digi24, ca organizarea unui congres extraordinar al PSD „ar face bine sanatatii partidului”. Prin acest congres, Dragnea ar urma sa isi regleze conturile cu Mihai Tudose, spreand intr-un vot prin care sa forteze demisia acestuia din fruntea GUvernului. Insa nici Tudose nu sta degeaba.

„Cred ca un Congres ar face bine sanatatii partidului, in care sa relansam ideile noastre politice, sa relansam viata politica, mai ales ca 2018 este an preelectoral, stim ca in 2019 vom avea doua randuri de alegeri. In Congresul partidului, conform Statutului, nu putem alege decat vicepresedintii, organele de conducere. Dar nu cred ca e cazul acum sa facem Congres de alegeri”, a spus Badalau.

Tudose are insa si el planurile sale. El doreste o restructurare a guvernului, in urma careia vrea sa ii elimine pe cei apropiati de Dragnea. Badalau confirma si aceasta informatie. „La ultimele declaratii ale presedintelui partidului, Liviu Dragnea, si ale premierului s-ar dori o noua arhitectura a Guvernului. Tinand cont de acest lucru, CEx-ul va lua decizia. Ne dorim un Guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere”, a spus Niculae Badalau.

Surse din PSD, citate de Hotnews.ro, anunta ca Tudose isi doreste restructurare pentru a nu se ajunge la remaniere, care ar presupune un vot de incredere in Parlament.

„Premierul Tudose isi doreste restructurarea Guvernului, nu o simpla remaniere, deoarece schimbarea structurii Guvernului presupune un vot de incredere in Parlament, iar aceasta miscare i-ar complica planurile liderului PSD de a-l da jos dupa modelul Grindeanu, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid. In plus, cei vizati de restructurare ar fi in primul rand oamenii lui Dragnea.

Alti puternici lideri locali contactati sunt de parere ca nu se va ajunge la o restructurare, ci maxim la o remaniere si ca vizati ar fi ‘acesti ministri care nu performeaza’. Decizia ar urma sa fie luata in Comitetul Executiv al PSD imediat dupa 7 ianuarie, dupa sarbatoarea de Sfantul Ion”, scrie hotnews.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: