Incepe musamalizarea. Directoarea spitalului Sapoca este membru PSD de frunte. Si barbatul ei este tot PSD-ist, a avut probleme cu legea

news

Viorica Mihalascu, directorul Spitalului de Psihiatrie Sapoca din Buzau, unde un bolnav a omorat patru pacienti si a ranit alti noua, este membru PSD de frunte, anunta Horatiu Buzatu. Si sotul ei este tot PSD-ist.

„Nimic nu este intamplator ! In Spitalul de Psihiatrie de la Sapoca, un individ internat cu acte in regula a ucis patru oameni. Inca trei i-a trimis in coma si alti sase sunt raniti mai mult sau mai putin grav. In total 13 victime …

Putina lume stie ca directoarea acestei unitati spitalicesti este o anume doamna Viorica Mihalascu, membru marcant al PSD Buzau. De altfel, dna. Mihalascu a ocupat si functia de sefa a Directiei pentru Sanatate Publica a judetului Buzau.

La randul sau, sotul dnei. Mihalascu este unul dintre stalpii PSD-ului buzoian. Cu ceva timp in urma, era consilier local, dar si-a pierdut mandatul fiind declarat incompatibil de ANI. Oricum, partidul nu l-a lasat sa moara de foame si l-a pus director tehnic la Serviciul de Ambulanta Buzau, functie pe care o ocupa si in prezent.

De ce va spun toate astea ? Pentru ca madam Pintea (membra a guvernului Dancila, actual ministru al sanatatii), intr-un efort de simulare a preocuparii fata de aceata nenorocire, si-a trimis corpul de control la Buzau, chipurile sa cerceteze cazul. Mi-e teama ca misiunea lor nu este cercetarea ci musamalizarea”, scrie Horatiu Buzatu pe Facebook.

Directorul Spitalului de Psihiatrie Sapoca din Buzau, Viorica Mihalascu, sustine ca in noaptea de sambata spre duminica, atunci cand a avut loc agresiunea, erau de serviciu medicul de garda, sapte asistente medicale, trei infirmiere si doi muncitori supraveghere bolnavi psihic periculosi, care deservesc in principal sectorul de supraveghere continua.

Sindicatul Santias Sapoca o contrazice si anunta ca erau doar trei persoane in spital: „Este inadmisibil ca in weekend o asistenta, un instructor si o infirmiera sa ramana sa supravegheze 70 de pacienti cu probleme psihice si in cod penal”.

Citeste si: „Doar 3 persoane supravegheau 70 de pacienti periculosi”. Dezvaluiri de la Sapoca, dezastrul din Sanatate se afla printre cauzele crimelor

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca se va duce personal la Spitalul de Neuropsihiatrie si Masuri pentru Siguranta Sapoca pentru a coordona ancheta desfasurata dupa ce un pacient a omorat, in noaptea de sambata spre duminica, patru pacienti si a ranit alti noua cu un stativ de perfuzie.

„In urma informarii in permanenta a premierului, la dispozitia acesteia, am pornit de urgenta la spitalul Sapoca din Buzau, pentru a coordona personal ancheta interna privind intamplarile din noaptea trecuta si pentru a asigura tot suportul necesar organelor de urmarire penala. Este un caz tragic care impune rigoare in analiza si masuri urgente. Am spus de fiecare data ca siguranta si sanatatea pacientilor sunt menirea intregului sistem medical, iar orice eroare de procedura trebuie corectata prompt pentru a preveni astfel de drame. Suntem alaturi de familiile indurerate si le transmitem toata compasiunea noastra, precum si asigurarea faptului ca toti cei ce se vor dovedi vinovati vor plati”, a scris ministrul, intr-o postare pe Facebook.

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie si Masuri pentru Siguranta Sapoca, judetul Buzau, a omorat, in noaptea de sambata spre duminica, patru pacienti si a ranit alti noua cu un stativ de perfuzie.

Potrivit unor surse judiciare, carnagiul a avut loc in saloanele 208 si 209 ale Spitalului din Sapoca unde se aflau mai multe persoane sedate sau imobilizate la pat.

Agresorul are 38 de ani si este din comuna Sageata, judetul Buzau, fiind fara ocupatie. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic in cursul zilei de joi. Dupa producerea atacului, a incercat sa fuga si a fost imobilizat de un politist, aflat in unitatea medicala pentru internarea unui alt pacient.

Sorina Pintea a decis trimiterea de urgenta a Corpului de Control al Ministerului Sanatatii pentru a verifica situatia de la Spitalul de Psihiatrie Sapoca.

Mai mult despre: ,

Comentarii: