Incepe paruiala in coalitie. Tariceanu, atac neasteptat la adresa guvernului. Grindeanu raspunde cu duritate

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca are semne de intrebare cu privire la activitatea Guvernului Grindeanu, in contextul in care legea salarizarii bugetare a fost asumata de Parlament si la fel s-ar dori sa se procedeze si in cazul Fondului Suveran de Dezvoltare.

„Pot sa va spun ca, sigur, am avut si eu propriile mele semne de intrebare. De exemplu, legea salarizarii unitare care era un punct esential al programului de guvernare comun in loc sa fie promovata de Guvern a trebuit sa o asumam noi la nivelul Parlamentului ca initiativa parlamentara. Sigur, ca procedural, politic, se poate si asa ceva, dar este normal ca angajamentele luate prin programul de guvernare sa fie promovate de Guvern”, a declarat presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, intrebat daca este multumit de activitatea Cabinetului Grindeanu.

Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca s-ar dori ca si crearea Fondului Suveran de Dezvoltare sa fie asumat de Parlament.

„Astept acum sa vedem ce se va intampla cu un alt punct din programul de guvernare, crearea Fondului Suveran de Dezvoltare care, de asemenea, este o chestiune esentiala pentru a ne pune in practica prin programul de Guvernare obiectivele de dezvoltare economica ale Romaniei”, a spus Tariceanu, citat de Mediafax.

Tariceanu a afirmat ca isi va intreba colegii din ALDE care sunt motivele de insatisfactie pe care le au fata de activitatea Guvernului.

„Inteleg ca, de asemenea, s-ar dori ca Parlamentul sa fie cel care isi asuma acest proiect. Sigur, putem sa facem si acest proiect, dar trebuie pana la urma sa intelegem unde sunt si de ce sunt anumite rezerve la nivelul Guvernului. Am sa discut si cu colegii mei din ALDE si am sa ii intreb daca pe langa motivele de satisfactie au si motive de insatisfactie. Ceea ce ma intereseaza cel mai mult este ca angajamentele pe care ni le-am luat prin programul de guvernare sa le ducem la indeplinire si sa respectam calendarul”, a spus Tariceanu.

Grindeanu i-a dat un raspuns dur lui Tariceanu.  „Guvernul se bazeaza in primul rand pe PSD si abia apoi pe coalitie”, a reactionat premierul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: