Incepe procedura de demitere a lui Dragnea din fruntea Camerei. Pucistii din PSD au peste 100 de parlamentari

politica

Conducerea PNL a decis, luni, initierea unui proiect de hotarare privind demiterea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, a declarat Ludovic Orban, afirmand ca exista patru temeiuri solide privitoare la incalcari ale Constitutiei de catre Liviu Dragnea. Pucistii din PSD s-ar putea alatura demersului.

‘Biroul executiv a adoptat un proiect de hotarare de demitere a lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor care are la baza 4 imputari majore care i le formulam domnului Dragnea, toate bazate pe nerespectarea Constitutiei. A fost validata, prin decizia Curtii Constitutionale, aceasta procedura de demitere a presedintelui unei Camere a Parlamentului de catre majoritatea parlamentara prin intermediul unui proiect de hotarare in cazul incalcarii flagrante a Constitutiei. Astazi am adoptat acest proiect de hotarare, exista patru temeiuri solide privitoare la incalcari ale Constitutiei de catre Liviu Dragnea’, a afirmat Ludovic Orban, dupa sedinta conducerii partidului.

El a enumerat cateva incalcari ale Constitutiei: refuzul convocarii sesiunii extraordinare parlamentare, folosirea functiei de presedinte fara sa aiba acordul plenului Camerei Deputatilor in transmiterea de pozitii publice catre parteneri strategici – scrisoarea semnata de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu catre Departamentul de stat. Orban a sustinut ca o incalcare a Constitutiei de catre Liviu Dragnea este si folosirea functiei de presedinte in interes personal.

‘Domnul Dragnea l-a delegat pe Florin Iordache in functia de presedinte al Camerei Deputatilor numai in scopul ca Florin Iordache sa initieze un demers in interesul personal al lui Liviu Dragnea’, a adaugat liderul liberal. Orban a precizat ca a mandatat grupul parlamentar liberal din Camera Deputatilor sa decida momentul initierii acestui proiect de hotarare.

‘Am mandatat grupul parlamentar de la Camera Deputatilor sa hotarasca momentul initierii acestui proiect de hotarare, astfel incat sa scoatem acest furuncul de pe fata Romaniei (…), sa dam posibilitatea Parlamentului Romaniei de a inlocui un om care ne face de ras si de a numi un om care sa nu ne puna intr-o umbra negativa si sa nu afecteze imaginea Parlamentului’, a adaugat Orban. El a spus ca au loc negocieri cu parlamentari pentru sustinerea acestui demers.

‘Prima procedura este modificarea regulamentului, vazand ca bate pasul pe loc, am luat decizia de a initia depunerea unui proiect de hotarare privind demiterea presedintelui Camerei Deputatilor. (…) Vom testa existenta unei majoritati luna de luna’, a mai spus liderul PNL.

Intrebat, pe 24 septembrie, al Antena 3, daca pucistii au 50 de parlamentari PSD pentru a sustine revocarea sa din fucntie, Dragnea a reactionat foarte iritat.

„Nu cred. Nu cred ca vor depasi acea linie rosie. Sper sa nu se intample, dar o sa vedem cu totii asta. Nici mie nu-mi place de toti din partid. Ce sa nu voteze, legea pensiilor? Codurile Penale? Asta o sa vedem”, a spus Dragnea.

Rebelii din PSD anu anuntat deja ca detin controlul asupra a 100 de parlamentari PSD.

„Cred ca lucrurile nu mai pot fi oprite in momentul de fata, cred ca cele cateva milioane de voturi pe care colegii mei le au in spate, si cei peste 100 de parlamentari din judetele semnatare reprezinta mult mai mult decat niste voturi numarate intr-un CEx. Finalul cred ca poate fi unul singur: plecarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului”, a declarat presedintele PSD Caras-Severin, Ion Mocioalca, inainte de ultima sedinta a CEX.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: