Protest amplu in Piata Victoriei. Manifestantii au ocupat bulevardele, insa jandarmii nu mai indraznesc sa intervina – Video

politica

Este din nou un miting de amploare in Piata Victoriei, duminica seara. Scandarea preferata a manifestantilor este „Demisia”, facand referire la Liviu Dragnea si Viorica Dancila.

Manifestantii au steaguri tricolore si ale Uniunii Europene, poarta pancarte pe care se poate citi „Demisia”, „Nu cedam”, „PSD = Ciuma rosie”, „Demisia”.

UPDATE 22.00 –  Peste 10.000 de oameni sunr in fata Guvernului

20.00 – Peste 4.000 de manifestanti sunt in Piata Victoriei si numarul continua sa creasca, protestatarii vin tot mai multi.

19.30 – Peste 2.000 de oameni sunt in fata Guvernului. Traficul a fost blocat pe soseaua Kiseleff

Jandarmii au instalat garduri pentru a-i impiedica pe manifestanti sa se apropie de sediul Guvernului, insa apoi le-au mutat pentru a face loc multimii.

”SOLIDARITATE! Hai in strada! Aceiasi actori, acelasi tupeu de borfas! Dupa 600.000 de oameni in strada in 2017 si alte zeci si sute de mii iesiti anul acesta, dublul infractor doreste sa reinvie fatidica OUG 13. Ce vrea Dragnea acum: Impunerea unui prag de 200.000 de euro si scaderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cat este in prezent, la 1 – 5 ani. Codul Penal va intra in dezbaterea comisiei speciale condusa de nimeni altul decat obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonantei de Urgenta 13”, scriu organizatorii pe pagina evenimentului.

Proteste similare sunt anuntate in ai multe locuri din tara, printre care Sibiu, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov si Pitesti.

Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, in prima instanta, la 3 ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reactie dupa condamnarea sa la trei ani si jumatate de inchisoare, el spunand vineri seara dupa sedinta Comitetului Executiv al partidului ca ceea ce s-a intamplat ieri la instanta suprema a fost „o executie in masa”.

De asemenea, Liviu Dragnea a anuntat ca ramane in fruntea PSD, a Camerei Deputatilor si a coalitiei de guvernare si ca va merge ”pana la capat”, ca social-democratii au gresit ca au avut o atitudine procedural corecta in Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi si mai radicala” cu ceea ce vor sa faca.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze ”miilor de romani care stau in puscarie pe un articol neconstitutional”.

„Nu ma sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahontu, nici Kovesi, nici Basescu, nici Ponta, nici Oprea, nici altii. Obiectivele la care m-am angajat si pentru care mi-am asumat responsabilitatea raman aceleasi si impreuna cu colegii mei le vom duce la capat”, a avertizat Dragnea.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: