Incepe razboiul. In premiera, Tariceanu anunta ca este posibila suspendarea lui Iohannis: „Presedintele trebuie sa isi asume consecintele”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si-a schimbat atitudinea in ce priveste o eventuala suspendare din functie a lui Klaus Iohannis. Daca in urma nega vehement o astfel de posibilitate, acum el are o abordare diferita.

Intrebat, marti seara, la Antena 3, daca ia in considerare suspendarea din functie a lui Klaus Iohannis, Tariceanu a avut un raspuns evaziv.

„Nu am discutat acest subiect. Presedintele trebuie sa tina cont de obligatia sa cea mai importanta, de a veghea la respectarea Constitutiei. Doamna Kovesi a incalcat grav Constitutia. Cred ca lucrurile sunt clare si o sa vedem.

De aceea imi pun intrebarea cum va gestiona presedintele aceasta situatie. Presedintele trebuie sa ia decizia dupa care isi asuma consecintele„, a avertizat Tariceanu.

In urma cu mai putin de o luna, Tariceanu nega insa vehement posibilitatea suspendarii lui Iohannis in cazul in care acesta refuza sa o revoce pe Kovesi.

„Sa stiti ca aceasta posibilitate (de suspendare a presedintelui – n.r.) teoretic exista oricand, dar ea trebuie sa se sprijine pe ceva concret. Daca presedintele Romaniei, si nu vreau sa anticipez, nu stiu ce va face, dar hai sa presupunem ca va respinge acest lucru (revocarea sefei DNA – n.r.), nu stiu daca e nevoie de o astfel de masura. Eu nu cred ca trebuie atunci avuta in vedere suspendarea presedintelui”, declara Tariceanu intr-o conferinta de presa la Ploiesti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: