Incepe vaccinarea cu a treia doza. In ce conditii se administreaza celor care doresc sa se vaccineze

news

Primaria Sectorului 1 a transmis, luni, ca imunizarea cu a treia doza de vaccin anti-COVID va incepe de marti la centrele de la Romexpo.

„Persoanele vaccinate care au cel putin sase luni de la administrarea dozei a doua de vaccin anti-COVID se pot imuniza cu cea de-a treia doza incepand de marti (…) la centrele de la Romexpo. Sunt asteptate pentru vaccinare persoanele cu varsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice indiferent de varsta, personalul medical, personalul din asistenta sociala si alte categorii vulnerabile prevazute in strategia nationala de vaccinare. Cea de-a treia doza de vaccin poate fi administrata la liber, fara o programare prealabila”, a anuntat Primaria Sector 1.

Conform sursei citate, vaccinarea cu cea de-a treia doza se va efectua doar cu vaccinuri pe baza de ARN Mesager. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza a treia cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna. Avand in vedere faptul ca, in Romania, vaccinarea cu Johnson&Johnson a inceput pe 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesara, in prezent, administrarea dozei de rapel.

In paralel cu administrarea celei de-a treia doze continua si imunizarea persoanelor care doresc sa-si faca pentru prima data vaccinul anti-COVID.

Centrele de vaccinare de la Romexpo sunt deschise in fiecare zi, de luni pana duminica, intre orele 8,00 si 20,00.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: