Incepe vaccinarea in masa a cadrelor didactice. Cei pana in 55 de ani vor primi AstraZeneca, iar cei peste aceasta varsta vor fi vaccinati cu Pfizer

news

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, anunta ca vaccinarea personalului din invatamant incepe miercuri, in Bucuresti si in 23 de judete. In zilele urmatoare vor fi deschise si centrele speciale din celelalte judete, iar vaccinarea angajatilor din invatamant se va finaliza in 10 martie.

Valeriu Gheorghita a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca vaccinarea prioritara a personalului din invatamant incepe miercuri in Bucuresi si in 23 de judete.

De joi se va incepe vaccinarea in alte 14 judete, 26 februarie in 2 judete si in 1 martie in utimele judete.

Vaccinarea se va face in centre separate, special amenajate, cu vaccin AstraZeneca pentru persoanele care au 55 de ani inclusiv si cu vaccin Pfizer pentru cei peste aceasta varsta, urmand a exista circute separate de vaccinare.

Gheorghita a precizat ca vaccinarea personalului din invatamant se va finaliza in 10 martie, pentru prima doza de vaccin.

Se estimeaza ca 60.000 de persoane vor fi vaccinate.

”Toata perioada de vaccinare care va fi destinata pentru acest proces specific adresat personalului din invatamant dureaza pana in 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimam un numar de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate in cadrul acestui proces. Reamintesc faptul ca deja peste 42.000 de persoane au fost vaccinate din randul personalului didactic si aproximativ 128.000 de persoane sunt deja programate”, a declarat Gheorghita, citat de news.ro.

Acesta a explicat si cum se programeaza persoanele pentru vaccinare.

“Programarea se va face dupa o alta modalitate si nu se efectueaza programarea in platforma informatica, practic unitatile de invatamant centralizeaza lista cu personalul propriu care doreste sa fie vaccinat in aceasta perioada, aceste liste sunt centralizate la nivelul inspectoratelor scolare judetene si sunt transmise catre directiile de sanatate publica.

Directiile de sanatate publica, in functie de capacitatea cabinetelor de vaccinare si de perioada pe care am propus-o pentru derularea activitatii de vaccinare efectueaza programarea persoanelor respective, iar beneficiarii vor fi anuntati prin grija inspectoratelor scolare si a conducatorilor unitatilor de invatamant. Procesul de vaccinare ar trebui sa dureze intre 7-10 zile pentru fiecare judet, in functie de momentul la care debuteaza activitatea de vaccinare”, a explicat Gheorghita.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: