Incercare de lovitura de stat in Germania: Cinci persoane care au legaturi cu miscarea de extrema-dreapta Reichsburger au fost acuzate de tradare

externe

Cinci persoane au fost acuzate de tradare pentru ca ar fi planuit sa rastoarne guvernul german, a anuntat procuratura federala, potrivit DW.

Indivizii, toti avand legaturi cu miscarea de extrema-dreapta Reichsburger din Germania, precum si alte bande neonaziste, au urmarit sa declanseze „conditii de razboi civil in Germania prin intermediul violentei” pentru a rasturna guvernul, a spus procurorul. Inculpatii sunt acuzati si ca planuiau sa il rapeasca pe ministrul german al Sanatatii, Karl Lauterbach.

Lauterbach a multumit anchetatorilor si politiei penale federale din Germania pentru arestare. „Oficialii politiei federale criminale isi risca viata pentru noi. Acesta este un serviciu grozav”, a scris el pe Twitter.

Suspectii sunt acuzati ca au planuit sa atace infrastructura electrica pentru a provoca o intrerupere la nivel national si apoi sa-l rapeasca pe ministrul sanatatii; ucigandu-i bodyguarzii in caz de nevoie.

Procuratura federala a constatat ca suspectii doreau sa preia controlul asupra statului si sa-l inlocuiasca cu un „sistem autoritar de guvernare bazat pe modelul Imperiului German”.

Procurorii au spus ca suspectii au facut pregatiri concrete si au creat ramuri militare si administrative separate ale grupului si acceptasera ca planurile ar putea presupune pierderea de vieti omenesti.

Potrivit autoritatilor din orasul Karlsruhe, suspectii vor raspunde in fata instantei regionale superioare din Koblenz, in regiunea Renania-Palatinat. Acestia sunt acuzati ca „au infiintat sau sunt membri ai unei organizatii teroriste interne” si ca „au pregatit un act de inalta tradare” impotriva guvernului federal german.

Unii dintre ei se confrunta si cu alte acuzatii, precum „pregatirea unui act grav de violenta care constituie o amenintare la adresa statului sau finantarea terorismului”.

Patru barbati apartinand grupului au fost arestati in aprilie 2022. O femeie, identificata ca lider, a fost arestata in octombrie. Toti cei cinci suspecti sunt in arest.

Membrii miscarii de extrema dreapta Reichsburger (Cetateni ai Reichului) cred in teoriile conspiratiei de stat care neaga existenta Republicii Federale a Germaniei de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial si resping autoritatea guvernului german. Ei sustin ca granitele din 1937 ale imperiului german exista inca.

In raidurile politiei au fost vizati si membri ai unor bande neonaziste precum „Atomwaffen Division Deutschland” (AWD), „Sonderkommando 1418” (SKD 1418), Combat 18 Deutschland si Knockout 51.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: