Incident armat la granita Romaniei. Un grup de imigranti a incercat sa intre cu forta in tara

news

Doua masini care transportau ilegal 12 cetateni migranti afro-asiatici, asigurati de un cetatean sarb, au incercat sa treaca ilegal granita din Serbia in Romania. Cele doua autoturisme au lovit din plin barajul format din politistii de la frontiera din sectorul Moravita, un membru al politiei fiind ranit in aceasta actiune. 

Pentru a opri trecerea celor doua masini cu migranti, politistii au folosit armamentul din dotare, initial prin tragerea in plan vertical a doua focuri de arma, apoi au tintit pneurile autoturismelor in cauza, reusind sa opreasca una din masini. In acest caz, au fost ranite doua persoane, pasageri ai autoturismelor ai caror soferi nu au oprit la control. Cele doua persoane, de origine afro-asiatica, au fost transportate de urgenta la spital, pentru a li se oferi ingrijiri medicale.

”Politistii de frontiera din filtru au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a doua autoturisme despre care existau suspiciuni ca transportau migranti din zona de frontiera catre municipiul Timisoara. Soferii acestor autoturisme nu au oprit la semnalele politistilor si au trecut in viteza prin baraj, punand in pericol integritatea acestora, ranind usor un politist si avariind totodata mai multe autoturisme ale institutiei”, arata un comunicat al Politiei de Frontiera Timisoara, remis, luni.

In urma actiunii politistilor de frontiera au fost retinuti 12 cetateni afro-asiatici si un cetatean sarb, soferul uneia dintre masini. Acestia se afla sub observatie si vor fi anchetati pentru faptele lor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: