Incident la mare inaltime. Rusia anunta ca un avion NATO era sa-i doboare un avion de pasageri

externe

O aeronava cu pasageri ruseasca, care zbura de la Sahalin in Kurile (Extremul Orient rus), a fost nevoita sa procedeze la o schimbare brusca de altitudine pentru a evita coliziunea cu un avion strain, probabil militar, in noaptea de miercuri spre joi, relateaza agentia de presa Interfax in pagina sa electronica, citand o sursa din domeniul apararii.

„Un avion de pasageri Bombardier a plecat din Sahalin noaptea trecuta si, urcand la altitudinea de aproximativ 6.000 m, se indrepta spre Kurile. Dar dispecerii au observat apropiindu-se de acesta la aceeasi altitudine un avion neidentificat, care nu raspundea la mesajele emise de la sol”, a indicat sursa citata, scrie Agerpres.

Potrivit acesteia, avionul neidentificat a traversat ilegal un coridor aerian pe care se deplasa aeronava de linie. „S-a decis ca aeronava de pasageri sa coboare de urgenta pentru a evita o apropiere periculoasa sau chiar o coliziune”, sustine interlocutorul Interfax.

Controlorii de trafic aerian, a mai spus el, au incercat in mod repetat sa contacteze avionul neidentificat, dar echipajul acestuia nu a raspuns. A fost posibila doar inregistrarea semnalului transponderului radar. Conform clasificarii internationale, ar fi vorba de un avion NATO, scrie agentia de presa rusa.

Agentia de presa Interfax nu a obtinut o confirmare oficiala a acestei informatii, desi stirea sa este citata de numeroase canale media locale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: