news

Incidenta de 8,41 la mia de locuitor in judetul Constanta. Carantina totala, deplasarea locuitorilor de limiteaza la maximum

Departamentul pentru Situatii de Urgenta a emis, joi, ordinul de instituire a carantinei pentru o perioada de 14 zile in localitatea Fantanele, pe baza hotararii adoptata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Constanta, ca urmare a inregistrarii unei rate de incidenta, cumulata, de 8,41/1.000 de locuitori, informeaza Prefectura Constanta.

Potrivit sursei citate, masura de instituire a carantinei pentru localitatea Fantanele a fost luata ca urmare a depasirii ratei de incidenta cumulata, peste pragul de 3/1.000 locuitori, in acest moment, indicele fiind de 8,41/1.000 de locuitori; mai precis, in ultimele doua saptamani au fost confirmate 14 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, din populatia totala de 1.664 de locuitori.

Conform Ordinului privind instituirea carantinei zonale, emis de catre seful DSU, Raed Arafat, incepand cu ora 14,00, a zilei de joi 22 octombrie, vor fi identificate toate persoanele cu domiciliul, resedinta ori adresa declarata in Fantanele si se limiteaza la maximum deplasarea acestora.

De asemenea, DSP Constanta va evalua prioritatea de testare a persoanelor din localitate iar autoritatile locale si IPJ Constanta vor stabili rute ocolitoare.

Devine obligatorie purtarea mastii de protectie pentru toate persoanele care au implinit varsta de cinci ani, in spatiile publice inchise si deschise si se interzice organizarea: evenimentelor private in spatii inchise si deschise, activitatea cu publicul a operatorilor economici ce vizeaza prepararea, comercializare si consumul produselor alimentare si/sau al bauturilor alcoolice si nealcoolice, activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc; organizarea si desfasurarea de activitati in cinematografe si ale institutiilor de spectacol.

Oficierea slujbelor religioase se poate face doar in exteriorul cladirilor, cu prezenta a maximum 20 de persoane, ordinea publica fiind asigurata de jandarmi sau politisti.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Auzit-ati de-un Vilcean care musca din dusman?

Pentru ca se plictisesc teribil prin Parlament, tot scotand bilute din nas sau accesand de…

2 ore ago

Turbulente grave pe un zbor Londra-Singapore: un mort si 30 de raniti. Victimele nu purtau centura de singuranta

O persoana a murit si alte peste 30 au fost ranite intr-un zbor Singapore Airlines…

50 de minute ago

Judecatoarea lui Pascu se transfera de la Mangalia la Constanta. CSM i-a aprobat solicitarea

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu, cea care gestiona dosarul accidentului de la 2 Mai, de care…

43 de minute ago

In ce consta „sanctiunea maxima” pentru deputatul Vilceanu, dupa ce l-a batut pe deputatul Roman: Salariu mai mic cu 50% si reducerea timpului de vorbire in Parlament

Comisia juridica din Camera Deputatilor a aprobat, marti, la solicitarea Biroului Permanent, o sanctiune maxima…

59 de minute ago