Incidente VIOLENTE in fata Guvernului, jandarmii au folosit gaze lacrimogene. Basescu, reactie exploziva: „Adunatura de ticalosi, tradatori de tara”

politica

Aproximativ 2.000 de persoane participa, sambata, in Capitala la un miting pentru unirea Republicii Moldova cu Romania. Cateva persoane au incercat sa forteze cordul de jandarmi in Piata Victoriei, refuzand sa mearga in spatiul special amenajat pentru ei.

Jandarmii au intervenit in forta pentru a opri plecarea acestora, si cel putin 5 persoane au fost retinute si duse la audieri. Printre acestia se numara si George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, care a organizat marsul „Lupta pentru Basarabia”. Acesta a fost dus la sectia 1 de Politie.

De asemenea, s-au folosit si gaze lacrimogene pentru oprirea accesului pe Calea Victoriei.

Prima reactie politica in urma acestor incidente vine de la Traian Basescu. El ii acuza pe membrii guvernului ca sunt „slugi” ale Germaniei si Federatiei Ruse.

„Ticalosilor sau Julien tu cu ce te ocupi ? In Romania, liderii celor care au manifestat azi la Bucuresti pentru Unirea Romaniei cu Republica Moldova au fost retinuti si bagati in dube de jandarmi. Vai de capul vostru, adunatura de ticalosi tradatori de tara.

Ciolos, cat de slugi puteti fi voi, Guvernul Romaniei? Pentru violenta jandarmilor impotriva unionistilor din Republica Moldova si Romania, Ministrul Afacerilor Interne si Dacian Julien Ciolos trebuie sa dispara din viata publica. Slugoilor, ce tare va doare unionismul. L-ati ridicat pe George Simion, unul din liderii unionistilor, ca sa faceti frumos in fata Germaniei si a Federatiei Ruse”, a scris Basescu pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: