Incidente violente la mitingul covidiotilor din Berlin. 18 politisti au fost raniti, trei au fost internati

externe

Un numar de 18 ofiteri de politie au fost raniti in actiunea de dispersare a mitingului de protest organizat sambata la Berlin impotriva masurilor impuse de autoritati pentru a opri raspandirea noului coronavirus, conform anuntului facut pe Twitter duminica dimineata de politia din Berlin, informeaza dpa, citata de Agerpres.

Trei politisti au fost internati.

Politia berlineza i-a obligat sa coboare de pe scena pe organizatorii evenimentului la care au participat aproximativ 20.000 de persoane pe motiv ca nu au reusit sa asigure respectarea masurilor de siguranta. Majoritatea participantilor nu purtau masti de protectie si nu respectau distantarea sociala.

Politia berlineza a mai informat ca a desfasurat sambata 1.100 de ofiteri pentru a monitoriza evenimentul si a dispersa multimea.

Politia berlineza a anuntat samabata ca dispersat un miting de protest impotriva masurilor impuse pentru a opri raspandirea coronavirusului si i-a obligat sa coboare de pe o scena pe organizatori, in cadrul eforturilor de a intrerupe evenimentul, relateaza sambata dpa.

Politia a dat jos de pe scena mai multi organizatori, in strigatele si huiduielile participantilor la manifestatie, folosind de asemenea forta fizica cand o persoana a refuzat sa se conformeze.

Politia a intrerupt evenimentul, la care au luat parte aproximativ 20.000 de persoane, pe motiv ca organizatorii nu au asigurat reglementarile de siguranta cerute. Majoritatea participantilor la eveniment nu purtau masti de protectie si nu respectau distantarea sociala.

Cand participantii au fost opriti sa mearga mai departe, politia le-a declarat ca ei comit delicte, ceea ce a dus la alte tipete si huiduieli.

Mai multi contramanifestanti, inclusiv un grup de asa-numiti „bunici impotriva extremei drepte”, i-au insultat pe militanti numindu-i „nazisti”.

Motto-ul manifestatiei, „Ziua Libertatii”, este de asemenea titlul unui film al realizatoarei naziste Leni Riefenstahl despre conferinta partidului lui Adolf Hitler NSDAP in 1935.

Mai multi politicieni au criticat mobilizarea. Saskia Esken, sefa social-democratilor, partid minoritar in coalitia guvernamentala cu conservatorii Angelei Merkel, i-a criticat pe acesti „Covidiots”.

„Fara distantare, fara masca: ei pun in pericol nu doar sanatatea noastra, dar si succesul nostru impotriva pandemiei si pentru redresarea economiei, a educatiei si a societatii. Iresponsabil!”, a scris ea pe Twitter.

Jan Redmann, liderul CDU in parlamentul landului Brandenburg, a estimat pe aceeasi retea sociala: „inca 1.000 de noi infectii pe zi, iar la Berlin sunt demonstratii impotriva masurilor anti-coronavirus? Nu ne mai permitem aceste absurditati periculoase”.

Mai mult despre:

Comentarii: