Incidente violente in Piata Victoriei, protestatarii se lupta cu jandarmii. Mii de oameni scandeaza furiosi: „Nu scapati, nu scapati!” – Video

politica

Peste 5.000 de protestatari sunt, miercuri seara, in Piata Victoriei, unde scandeaza „Hotii, hotii” si „Demisia”. Protestatarii au inceput sa arunce in jandarmi cu sticle de apa sau cu vuvuzele in momentul in care jandarmii au incercat sa instaleze garduri.

Jandarmii au incercat sa intre in forta in multime, insa au fost impinsi inapoi.

Comisia Europeana (CE) a anuntat joi ca nu va ezita sa ia masurile care se impun pentru a se asigura ca modificarile aduse Codului penal respecta legile Uniunii Europene (UE) in domeniul justitiei.

Proiectul de modificare a Codului penal, care include mai multe masuri controversate, a fost adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional.

CE a anuntat ca urmareste cu o ingrijorare tot mai mare adoptarea acestor masuri.

”Vom examina textele legislative finale din punct de vedere al compatibilitatii cu legile UE din domeniul justitiei, al cooperarii cu politia si al standardelor internationale. In calitate de gardian al tratatelor, nu vom ezita sa luam masurile necesare pentru a asigura acesta compatibilitate”, a anuntat CE.

CE a subliniat importanta pe care o are lupta impotriva coruptiei si mentinerea unei justitii independente, aceste tematici fiind la baza raportului MCV.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca adoptarea modificarilor la Codul Penal este un eveniment ”revoltator” si a anuntat ca va contesta la CCR Codul penal si Codul de procedura penala. Presedintele a mai spus ca ce se intampla in aceste zile este dictatura majoritatii si e profund daunatoare democratiei.

De cealalta parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca nu este surprins daca presedintele Klaus Iohannis ataca la Curtea Constitutionala modificarea Codurilor penale, dat fiind ca a folosit “in mod abuziv” toate instrumentale si atributiile pe care le are in Constitutie pentru a bloca si alte legi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: