Incompetenta PSD. Ministrul Sanatatii a identificat un prim vinovat al tragediei de la Spitalul Sapoca

politica

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, la Buzau, ca Spitalul de Psihiatrie Sapoca, unde patru oameni au fost ucisi si alti noua raniti de un pacient internat, nu a solicitat niciodata angajarea unei firme de paza. Direactoarea spitalului este membru de frunte al PSD.

Potrivit ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, conducerea Spitalului Sapoca din Buzau nu a cerut aprobare pentru angajarea unei firme de paza, dar Ministerul a crescut posturile din cadrul unitatii medicale cu 45 in ultimii trei ani.

„Cei din conducerea spitalului nu au facut nicio solicitare pentru aprobarea acestei firme de paza, la Ministerul Sanatatii. Mai mult decat atat, in statul de functii al acestui spital in 2016 existau de 828 posturi, iar acum sunt 873 de posturi, deci au fost aprobate si finantate inca 45 de posturi in plus. Acum, de ce nu s-au ocupat, daca s-au scos la concurs, de ce nu s-au scos, ramane de vazut. Este un aspect care pe mine m-a intrigat”, a spus ministrul, citata de Mediafax.

Sorina Pintea se afla la Buzau pentru a coordona ancheta interna, dupa ce patru persoane au murit si mai multe au fost ranite grav de un pacient, care i-a atacat cu un stativ de perfuzii.

Directoarea spitalului Sapoca, Viorica Mihalascu, membru PSD de frunte

„Putina lume stie ca directoarea acestei unitati spitalicesti este o anume doamna Viorica Mihalascu, membru marcant al PSD Buzau. De altfel, dna. Mihalascu a ocupat si functia de sefa a Directiei pentru Sanatate Publica a judetului Buzau.

La randul sau, sotul dnei. Mihalascu este unul dintre stalpii PSD-ului buzoian. Cu ceva timp in urma, era consilier local, dar si-a pierdut mandatul fiind declarat incompatibil de ANI. Oricum, partidul nu l-a lasat sa moara de foame si l-a pus director tehnic la Serviciul de Ambulanta Buzau, functie pe care o ocupa si in prezent.

De ce va spun toate astea ? Pentru ca madam Pintea (membra a guvernului Dancila, actual ministru al sanatatii), intr-un efort de simulare a preocuparii fata de aceata nenorocire, si-a trimis corpul de control la Buzau, chipurile sa cerceteze cazul. Mi-e teama ca misiunea lor nu este cercetarea ci musamalizarea”, scrie Horatiu Buzatu pe Facebook.

Mai mult despre:

Comentarii: