Incompetenta Regimului PSD ia inca o viata. Tanarul cu arsuri din Piatra Neamt a decedat

news

Tanarul cu arsuri pe 65 la suta din corp, care a fost ranit saptamana trecuta intr-o explozie intr-un bloc din Piatra Neamt si transferat si operat ulterior in Belgia dupa ce ministrul Sanatatii a spus ca Romania nu poate trata marii arsi, a murit joi.

Tanarul a fost ranit grav, saptamana trecuta, intr-o explozie care a avut loc intr-un bloc de locuinte din Piatra Neamt. A fost transportat pe cale terestra, nu cu elicopterul, in Iasi, acolo unde a suferit prima operatie in conditiile in care avea arsuri pe 65% din suprafata corpului.

Ulterior, a fost transportat in Belgia, cu o aeronava C-27J Spartan a Ministerului Apararii Nationale, avand in vedere ca, potrivit ministrului Sanatatii, Romania nu poate trata in acest moment pacienti cu arsuri mai mari de 50% din suprafata corpului. „Romania nu poate sa trateze pacientul care are arsuri mai mari de 50 la suta din suprafata corpului. Aceasta este parerea mea, ca nu se poate trata in Romania in conditii de maxima siguranta si in conditiile in care se afla acest pacient”, a spus atunci Sorina Pintea.

Ministrul Sanatatii preciza tot saptamana trecuta ca, in Romania exista 11 paturi pentru marii arsi, desi fizic ar putea exista mai multe, dar „in acest moment sunt ocupate si nu putem da la o parte pe cineva”. Potrivit ministrului, momentul transferului l-au decis medicii, cand pacientul a fost stabilizat pentru a fi transferat.

Joi, in jurul orei 17.00, tanarul a murit, au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai Ministerului Sanatatii.

Epopeea transferarii tanarului in Belgia a fost relatata de deputatul Pavel Popescu.

Mai mult despre: ,


Comentarii: