Inconstientul Serban Nicolae imprastie teorii ale conspiratiei: „Politrucilor, voi ati ‘scapat’ hotararea in public”

politica

Senatorul PSD Serban Nicolae sustine ca draftul privind instaurarea unor restrictii de circulatie a fost lansat intentionat in public de reprezentantii Guvernului pentru a fi testata reactia populatiei. Grupul de Comunicare Strategica a anuntat insa ca cei care au distribuit documentul vor fi identificati si pedepsiti. „Inspectoratul General al Politiei Romane a sesizat DIICOT cu privire la savarsirea infractiunii de distribuite de informatii nedestinate publicitatii, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 304 Cod Penal, fapta pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani”, a precizat GCS.

„Pe toate caile, oficialitatile incearca sa explice ca hotararea (cu multe ineptii in continut!) care ‘a scapat’ in spatiul public este doar un proiect (draft, pe romaneste) care nu a fost inca(!) adoptat.

Asta imi aminteste ca la inceputul lunii martie a mai ‘scapat’ public un document care vorbea de intreruperea cursurilor pana in 22 aprilie. Hotararea care a fost aprobata s-a limitat la 22 martie, dar acum se vorbeste din nou de prelungirea intreruperii pana dupa 20 aprilie.

Cu alte cuvinte, cetatenii trebuie sa aiba incredere in discernamantul unor decidenti carora ‘le scapa’ documente aflate in lucru. Sau, trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca asa se testeaza posibilele reactii ale populatiei.

In orice ipoteza, cei care decid trebuie sa inteleaga ca intr-o situatie atat de grava inconstienta politrucilor, jocul de imagine al iresponsabililor are consecinte care amplifica exponential efectele epidemiei.

Credibilitatea, in aceste momente, este a celor care actioneaza exclusiv din profesionalism si patriotism. Doua trasaturi complet straine voua politrucilor!”, a scris Serban Nicolae pe Facebook.

Secretarul de stat Raed Arafat anunta ca documentul publicat de Libertatea, prin care sunt prevazute restrictii severe de circulatie, nu trebuie luat in considerare. „Din pacate iresponsabiliatatea persoanei care a facut acest proiect public cand acesta este inca pe masa discutiilor este una evidenta, inducand populatia in eroare si panica fara rost si impiedicand un proces de consultare sa fie finalizat coect si in liniste”, afirma Arafat.

„Referitor la documentul care a fost publicat pe whatsapp, si in diferite medii online si de mass media, in care se prevad masuri suplimentare de izolare. Acest document este unul destinat analizei grupului de lucru tehnico-stiintific din cadrul Comitetului National pentru Situatii Speciale (CNSSU) de Urgenta. Grupul are membri din mai multe domenii dar mai ales din domeniul medical, epidemiologic si de boli infectioase. Decizia finala asupra masurile se ia la nivelul CNSSU in urma prezentarii discutilor din cadrul grupului tehnic. Astfel, este posibil ca unele mesuri sa fie luate, amanate sau respinse.

Oricum, Romania nu se afla in situatia altor tari cu un numar foarte mare de cazuri pana in acest moment, iar masurile pe care le propunem sunt masuri care au in continuare caracter preventiv si care sa limiteze raspandirea cat mai mult posibil asa cum este recomandat si de catre mai multe organizatii internationale. Cert este ca si in domeniul stiintific-medical exista mai multe pareri care trebuie luate in considerare cand facem astfel de analize.

Deciziile nu pot apartine unei singure persoane si trebuie discutate si puse pe masa specialistilor chiar daca la final se iau decizii care nu sunt aprobate in unanimitate.

De aceea, rog populatia sa nu ia in considerare nimic din ce se publica in spatiul public pana nu este adoptat si explicat de autoritati. Proiectul raspandit recent este doar un proiect care nu este adoptat si care cu siguranta poate suferi inca multe modificari.

Din pacate iresponsabiliateta persoanei care a facut acest proiect public cand acesta este inca pe masa discutiilor este una evidenta, inducand populatia in eroare si panica fara rost si impiedicand un proces de consultare sa fie finalizat coect si in liniste.

Pe de alta parte chiar daca acest proiect este adoptat in urmatoarea perioada, total sau partial, vor fi luate toate masurile necesare pentru a sprijini populatia in perioada aplicarii prevederilor”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Libertatea a publicat vineri un document oficial din care reiese ca Guvernul intentioneaza sa impuna restrictii foarte severe privind circulatia pe strazi.

Grupul de Comunicare Strategica a precizat ca documentul este un draft si ca „Inspectoratul General al Politiei Romane a sesizat DIICOT cu privire la savarsirea infractiunii de distribuite de informatii nedestinate publicitatii, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 304 Cod Penal, fapta pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani”.

Mai mult despre:


Comentarii: