Incotro merge Rusia? Statui ale lui STALIN reapar in marile orase

externe

Autoritatile din Lipetsk, un oras de peste 500.000 de locuitori aflat la 430 de kilometri sud de Moscova, au decis amplasarea unui monument dedicat lui Stalin.

Deocamdata nu sunt publice motivele pentru care fostul dictator sovietic este din nou onorat astfel. In presedintele Vladimir Putin nu si-a ascuns, in ultima vreme, admiratia pentru Stalin. Recent, el a vorbit despre „aspectele pozitive” ale epocii Stalin, perioada in care „Rusia a devenit o superputere”.

stalinmonument002-10

De asemenea, in luna martie, autoritatile din Korosevo, o localitate situata la 230 de kilometri nord-vest de Moscova, au aprobat cererea Societatii de Istorie Militara a Rusiei de a deschide un muzeu dedicat lui Stalin, scrie The Moscow Times.

Societatea, fondata la ordinul lui Putin in decembrie 2012, este condusa de ministrul Culturii Vladimir Medinski. Printre scopurile acesteia, asa cum sunt afisate pe site, se afla crearea de noi muzee cu teme militare si „educarea cetatenilor rusi (…) in spiritul dragostei, devotamentului si altruismului fata de patria mama, respect pentru aparatorii tarii si de fortele armate ale Federatiei Ruse”.

Dictatorului Iosif Vissarionovici Stalin este vinovat de moartea a zeci de milioane de oameni intre 1924 si 1953.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: