Incredibila declaratie de avere a lui Valer Dorneanu. Pensii speciale astronomice, peste 100.000 de euro a incasat anul trecut doar din pensii

politica

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, are venituri astronomice, conform declaratiei de avere depusa pe 15 iunie. Numai din pensii, Dorneanu a avut anul trecut un venit de 532.944 de lei, peste 100.000 de euro.

Conform declaratiei de avere, Dorneanu a incasat din pensiile speciale nu mai putin de 44.412 lei pe luna (aproximativ 9.000 de euro). Dorneanu a incasat  pensii speciale de magistrat si de fost parlamentar.

La aceste venituri uriase s-au adaugat si salariile. Acestea au totalizat 465.779 de lei.

Prin urmare, Dorneanu a avut anul trecut un venit total de aproximativ un milion de lei: 998.723 de lei.

Iata si ce sume detine presedintele CCR in banci.

Citeste si: Tovaras de nadejde. Valer Dorneanu este cel care a blocat si Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, este si principalul responsabil pentru blocarea punerii in practica a Punctului 8 din Proclamatia de la Timisoara. Acesta prevedea ca nici un fost membru al nomenclaturii Partidului Comunist Roman sau al Securitatii sa nu aiba dreptul de a lucra in functii publice pe o perioada de 10 ani sau trei legislaturi consecutive.

Legea Lustratiei, in care se regasea Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara, a propusa de PNT-CD in 1999, insa a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ. Acesta era condus de nimeni altul decat Valer Dorneanu.

Dorneanu a respins proiectul sustinand ca „la zece ani de la Revolutie, proiectul poate apare ca tardiv, iar in acest an premergator celui electoral poate fi apreciat ca prematur. In perioada la care se refera proiectul, mai multe generatii de romani nu au avut, nu din vina lor, un alt reper moral si socio-politic decat cel oferit de stat, de societate si de lege avand, in consecinta, o singura optiune, astfel incat «vina» lor principala pare a fi, in viziunea propunerii legislative, aceea de a se fi nascut dupa 6 martie 1945”.

In 2010, Punctul 8 a fost din nou blocat de acelasi Valer Dorneanu in calitatea de judecator la Curtea Constitutionala.

Fost procuror si activist de nadejde al PCR, Valer Dorneanu este autor al unor brosuri elogioase care glorificau politica lui Ceausescu, aminteste Europa Libera. Un exemplu – „Partidul nostru a acordat si acorda o atentie deosebita dezvoltarii democratiei socialiste, considerand-o ca o latura esentiala a constructiei socialiste. In acest sens, tovarasul Nicolae Ceausescu sublinia ca «democratia socialista constituie nu numai o parte inseparabila a socialismului, ci si o necesitate obiectiva pentru faurirea cu succes a noii oranduiri sociale»”.

Textul a fost scris in 1981 de actualul presedinte al Curtii Constitutionale, fost deputat PSD si presedinte al Camerei Deputatilor, fost ministru, fost Avocat al Poporului.

Proclamatia de la Timisoara este un document programatic adoptat la Timisoara in data de 12 martie 1990. A fost redactat in urma manifestatiei populare din Piata Operei.

Cea mai bine cunoscuta cerere a documentului este punctul 8, care cerea ca nici un fost membru al nomenclaturii Partidului Comunist Roman sau al Securitatii sa nu aiba dreptul de a ocupa functii publice pe o perioada de 10 ani sau trei legislaturi consecutive.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: