Incredibilul discurs al lui Macron privind coronavirusul. Diferenta uriasa fata de panica din Romania, intretinuta de politicieni

externe

Franta se confrunta cu cea mai grava criza medicala din ultimul secol, a declarat joi seara presedintele Emmanuel Macron, in conditiile in care bilantul epidemiei de coronavirus in aceasta tara a ajuns la 2.876 de cazuri, iar 61 de persoane au decedat. Cu toate acestea, Franta va organiza alegeri locale, o situatie de neconceput acum in Romania, cand PSD, ALDE si Pro Romania amplifica puternic temerile romanilor.

Presedintele Emmanuel Macron a exprimat compasiune pentru victimele epidemiei de coronavirus si pentru apropiatii acestora, subliniind ca Franta se confrunta cu cea mai grava criza medicala din ultimul secol.

„Am ganduri de emotie si afectiune pentru familiile si rudele victimelor. Aceasta este cea mai grava criza medicala cu care se confrunta Franta in ultimul secol. In cele mai multe cazuri, virusul nu prezinta pericol, dar pot fi consecinte grave pentru persoanele varstnice sau afectate de boli cronice”, a declarat Emmanuel Macron intr-un discurs televizat rostit joi seara, citat de Mediafax.

„Tot personalul medical este implicat. Transmit recunostinta natiunii pentru personalul medical”, a adaugat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

„Suntem abia la inceputul acestei epidemii. S-a accelerat peste tot in Europa, s-a intensificat. Prioritatea noastra absoluta va fi sanatatea. Nu voi face compromisuri”, a continuat liderul Frantei.

Emmanuel Macron a declarat ca alegerile locale, programate duminica si peste doua saptamani, vor fi mentinute. „Nu exista contraindicatii”, a precizat el, subliniind totusi ca va primi noi informatii vineri. „Urgenta este sa protejam compatriotii cei mai vulnerabili. Trebuie sa continuam sa castigam timp si sa ii protejam pe cei mai fragili”, a subliniat Emmanuel Macron.

Cresele, scolile, liceele si unversitatile din Franta vor fi inchise incepand de luni, din cauza epidemiei de coronavirus, a precizat presedintele.

„Sanatatea nu are pret. Guvernul va mobiliza toate mijloacele financiare necesare. (…) Europa are toate atuurile pentru a oferi lumii antidotul la Covid-19”, a concluzionat Emmanuel Macron.

In Franta s-au inregistrat pana acum 61 de decese provocate de coronavirus si 2.876 de persoane infectate.

Mai mult despre:

Comentarii: