Inculpat pentru crime impotriva umanitatii, Voican Voiculescu da vina pe Iohannis: „Parchetul obedient a inceput sa instrumenteze acest dosar”

news

Gelu Voican Voiculescu, inculpat vineri in Dosarul Revolutiei, l-a acuzat pe presedintele Klaus Iohannis ca ar fi fost cel care ar fi ordonat punerea in miscare a actiunii penale in aceasta cauza.

„Trebuie sa retineti ca acest 860 de oameni au murit pana in 22 decembrie cand s-a anunta executia lui Ceausescu, autorii acestor crime care s-au dedat la diversiunea armata pe care o numim terorista au fost oameni in slujba fostului regim si de frica au reactionat, dar cand au auzit ca au fost cei doi ucisi au predat armele, a spune azi ca noi am ordonat uciderea a 860 de oameni este o blasfemie si face parte din sirul unei revanse (…) Cuplul Ceausescu nu merita executat? O revolutie de aceea s-a facut, acum ne pare rau de ei, o revolutie nu e un act galant, este o discontinuitate, nu mai invocat procesul Ceausescu, am dat curs unui deziderat intreaga populatie a Romaniei. Procurorii dau curs unei directive care a venit de la presedintele Iohannis, care a spus ca e vremea procurorilor, nu a istoricilor, din vremea aceea, Parchetul obedient a inceput sa instrumenteze acest dosar. Se creeaza falsa impresie ca abia acum a trebuit sa vina Iohannis ca sa se faca lumina”, a declarat Gelu Voican Voiculescu, la Digi24, citat de Mediafax.

Procurorii Sectiei militare din Parchetul General au anuntat, vineri, ca au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus si Emil Dumitrescu, in dosarul Revolutiei din decembrie 1989.

Ion Iliescu, membru si presedinte al C.F.S.N., Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. si fost vice prim-ministru al Guvernului Romaniei, Iosif Rus, fost comandant al Aviatiei Militare, si Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN, sunt acuzati in dosarul Revolutiei din decembrie 1989 de infractiuni contra umanitatii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: