politica

Inculpatul Tariceanu da lectii Justitiei: „Nu asta este calea pe care justitia din Romania trebuie sa mearga!”

Calin Popescu Tariceanu a avut, luni seara, o prima reactie dupa ce DNA a anunta ca este inculpat in dosarul de luare de mita. „Nu exista nici o proba cu privire la vreo mita, ci doar o poveste a unor procurori obedienti”, a sustinut Tariceanu, acuzand ca este un dosar „eminamente politic”.

„Interesanta decizia DNA de a face public continutul fiecarui act procedural pe care il deruleaza in dosarul de presupusa mita! Ar fi fost bine daca ar proceda la fel si cu ancheta celor 6 case ale dlui Iohannis sau cu spagile luate de fruntasii partidelor de guvernamant! Dar la noi, ca la nimeni, legea e pentru unii muma si pentru altii ciuma!

In conditiile in care ancheta penala nu este publica (valabil si pentru DNA, dar la ei nu se aplica!), pot doar sa va asigur ca acest dosar este unul eminamente politic. Nu exista nici o proba cu privire la vreo mita, ci doar o poveste a unor procurori obedienti! Acestia refuza sa constate ca:

1. Guvernul pe care l-am condus a adoptat o serie de HG-uri pentru ca Romania sa intre in legalitate, in conditiile in care administratia centrala si locala folosea in mod fraudulos licente software Microsoft. Adoptarea acestor HG-uri nu a fost urmata de vreo plata catre detinatorii licentelor.

2. PNL a avut mai multe contracte de consultanta in perioada 2007-2008 in totala transparenta si legalitate, care au fost platite de catre partid si de nimeni altcineva.

Cred ca o dovada clara ca acest dosar este o facatura este viteza de desfasurare. Este de bun simt, ca sa nu mai vorbesc de obligatii procedurale, ca trecerea de la statutul de suspect la cel de inculpat sa se faca in urma administrarii unor probe suplimentare ori, in cazul meu, procurorul nu a venit cu nici o proba suplimentara care sa justifice inculparea. Mai degraba pare ca e o comanda politica ‘de a ma face’, cum aud ca se vorbeste pe culoarele puterii!

Nu este prima data cand o putere politica incearca sa-mi puna calus printr-o inscenare judiciara. A fost ‘operatiunea Sterling’, urmata de procesul cu asa zisa declaratie mincinoasa, si acum asta! Asa cum le-am castigat pe toate pana acum, o sa-l castig si pe acesta, si pe toate celelalte pe care banuiesc ca le dospesc!

Sa fie clar: telejustitia nu este justitie, ci doar o revenire la perioada bolsevica in care nu judecau magistratii ci tribunalele poporului! Nu asta este calea pe care justitia din Romania trebuie sa mearga!”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Fostul presedinte al Senatului Calin Popescu Tariceanu a fost pus sub inculpare de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul in care este acuzat de luare de mita in valoare de 800.000 de dolari.

Procedural, procurorii anticoruptie au ajuns in etapa in care fostul prim-ministru urmeaza sa fie trimis in judecata.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis luni, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu, la data faptei prim ministru al Guvernului Romaniei, pentru luare de mita.

Anchetatorii noteaza in ordonanta ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta ca Popescu-Tariceanu ar fi pretins si ar fi primit, in mod indirect, in perioada 2007-2008, de la reprezentantii unei companii austriece, foloase materiale in valoare de 800.000 USD, constand in plata unor servicii de consultanta, in schimbul exercitarii atributiilor sale in asa fel incat sa fie adoptate o serie de hotarari favorabile companiei.

Pe 13 ianuarie, Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a transmis procurorului general Gabriela Scutea cererea de urmarire penala incuviintata de presedintele Klaus Iohannis privind inceperea urmaririi penale a lui Calin Popescu-Tariceanu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

3 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

3 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

3 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

3 ore ago