Inculpatul Tariceanu nu se lasa, discurs anti-DNA in fata presedintelui Comisiei Europene. S-a plans de „opresiune nedreapta”

politica

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu nu s-a putut abtine si a lansat un atac dur la adresa ”institutiilor de forta” in cadrul unui discurs sustinut cu ocazia vizitei in Parlament a presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Tariceanu a vorbit despre princpiile instituite de parintii fondatori ai Uniunii Europene, sustinand ca in Romania acestea au fost ”calcate in picioare de institutiile forta ale statului de drept”.

De asemenea, Tariceanu a acuzat faptul ca functionarii UE se raporteaza la Romania prin ochii „institutiilor de forta”.

”Anumiti functionari ai Uniunii Europene se uita doar la agentiile represive ale statului. Noi am invatat sa nu confundam opresiunea nedreapta cu statul de drept”, a mai spus Tariceanu.

In discursul sau, Juncker a tinut sa sublinieze ca „respectarea justitiei si a separatiei puterilor in stat este esentiala. Asteptarile legitime ale tinerilor trebuie sa fie luate in consideratie”.

Jean-Claude Juncker viziteaza Romania, joi, pentru prima data in calitate de presedinte al Comisiei Europene, pentru a se adresa Parlamentului pe tema viitorul Uniunii Europene, acelasi subiect urmand sa fie abordat si in cadrul unei dezbateri cu cetatenii care va avea loc la Muzeul National de Arta al Romaniei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: