Incurajat de decizia CCR, Tudorel Toader pune mana pe bata si vrea sa faca ordine cu procurorii care indraznesc sa se opuna mizeriilor PSD

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a spus la Sectia de procurori a CSM ca il invita pe procurorul general, Augustin Lazar, la Brasov, pentru a afla de ce procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria din acel oras cer suspendarea unei decizii a Curtii Constitutionale.

„Spatiul public e plin de dezinformari. Procurorii au independenta solutionarii cauzelor (…), Constitutia spune ca sunt magistrati, cu diferentele specifice. Va voi invita ca impreuna sa avem o intrevedere cu procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, avand incredere in concordanta spuselor dumneavoastra cu realitatea, si sa avem o discutie sa vedem cum este posibil ca un grup de procurori sa ceara suspendarea deciziilor Curtii Constitutionale si altele din cerintele de acolo”, a declarat ministrul la audierea din bCSM a candidatului pentru conducerea DIICOT.

Precizarile au fost facute de catre ministrul Justitiei, in contextul solicitarii din luna mai a procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, care vor suspendarea oricaror decizii din partea CCR sau din partea celorlalti factori implicati in procesul legislativ cu privire la legile justitiei pana la emiterea avizului Comisiei de la Venetia si respectarea intocmai a recomandarilor GRECO.

”In unanimitate, Adunarea Generala a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov a formulat urmatoarele consideratii si solicitari: suspendarea oricaror altor decizii din partea Curtii Constitutionale a Romaniei sau din partea celorlalti factori implicati in procesul legislativ cu privire la legile justitiei pana la emiterea avizului Comisiei de la Venetia, organism consultativ al Consiliului Europei, dreptul UE aplicandu-se cu prioritate in fata dreptului national, chiar si in fata Constitutiei; respectarea intocmai a recomandarilor emise de GRECO cu privire la legile justitiei. In conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei, Tratatele internationale la care Romania este parte sunt obligatorii si se aplica cu prioritate, in fata normelor legale interne, astfel ca, implicit si recomandarilre GRECO sunt obligatorii pentru legiuitorul roman”, se arata in documentul transmis de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: