Indemn socant al lui Lukasenko catre sportivii care vor participa la Olimpiada de la Paris: „Spargeti-le fata, aratati-le ca sunteti adevarati belarusi”

externe

Alexandr Lukasenko, spargeti-le fata, sportivi, olimpici, Paris, neutru

In timpul unei conversatii cu jurnalistii desfasurata ieri, cu prilejul sarbatoririi zilei de 1 Mai, presedintele Belarusului, Alexandr Lukasenko, a speculat cu privire la performanta sportivilor belarusi la Jocurile Olimpice de la Paris, unde acestia vor avea statut neutru.

„Desigur, am vrut sa avem imnul, steagul si asa mai departe, asa cum ar trebui sa fie… Nu au vrut… Dar ii inteleg pe sportivi: este viata lor, este decizia lor. Daca sportivul va decide sa participe la Jocurile Olimpice, va fi si mai suparat. Intelegeti ca starea de spirit si furia in sport sunt importante. Dar daca esti selectat, chiar daca te duci acolo ca neutru, sparge-le fata, arata-le ca esti un adevarat belarus.”

Lukansenko nu a specificat si cui anume trebuie sa-i fie „sparta fata” de catre sportivii din Belarus.

Reamintim ca, la 8 decembrie anul trecut, Comitetul Executiv al Comitetului International Olimpic (CIO) a decis ca sportivii belarusi si rusi vor putea participa la Jocurile de la Paris din 2024 intr-un statut neutru. Sportivii si personalul care „sprijina activ razboiul” nu vor putea concura.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: