Indemnuri la violente extreme in grupurile AUR: „Sa-i ucidem in masa/Sa iesim cu sticle de benzina/Haideti sa gasim mijloacele de eliminare fizica a acestor nenorociti”

politica

Numerosi membri ai AUR indeamna la violente extreme si chiar omucidere in mesaje postate in grupul de pe Telegram al lui George Simion. Simion indeamna zilnic la proteste de strada, AUR fiind organizator al manifestatiilor anti-masca din perioada recenta.

„A sosit vremea sa gasim solutii tehnice pentru a-i ucide in masa pe politicienii escroci de la USRPLUS, partidul borfasilor si al poponarilor, si pe cei de la PNL dar si pe Arafat. Haideti sa ne unim cat mai multi oameni si sa-i eliminam la propriu. (…) Haideti sa gasim mijloacele de eliminare fizica a acestor nenorociti”, a scris un membru AUR.

„Nu mai suport, vreau sa iesim in strada cu sticle de benzina si sa dam foc acestor nenorociti”, a scirs un alt membru AUR.

„Nu mai sunt solutii, decat sa iesim in strada multi si inarmati. Fiecare cu ce are, pari, rangi, bate de baseball. Daca jandarmii se iau de noi ii batem”, a indemnat un alt simpatizant AUR.

Iata mesajele, redate pe forumul Reddit Romania:

AUR s-a aflat in spatele mai tuturor protestelor de strada din ultimele doua saptamani. Inclusiv protestul violent de la sfarsitul lunii martie, in care zeci de ultrasi s-au batut cu jandarmii in Piata Unirii, a fost organizat tot de AUR.

In urma cu doua zile, duminica, AUR a adus in Capitala, cu autocarele, cateva zeci de oameni pentru a participa la manifestatii. Numarul total s-a ridicat insa numai la vreo 400.

Citeste si: RTV si AUR incita la proteste „masive” in weekend: „100.000 de oameni in Capitala”. Autoritatile sunt denumite „sacalii din sistem”

Deputatul PNL Alexadru Muraru anuntat in urmac cu o saptamana ca va fi pornita o actiune penala impotriva senatorului AUR Sorin Lavric pentru ca adus elogii in Parlament ideologilor Miscarii Legionare. Muraru a vorbit in premiera si despre scoaterea AUR in afara legii.

Alexandru Muraru este si reprezentant special al Guvernului Romaniei pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului si Xenofobiei. Intrebat de Europa Libera despre declaratiile recente din Parlament ale lui Sorin Lavric, Muraru a dezvaluit ca urmeaza actiuni penale.

„Juridic vorbind exista evident limite ale imunitatii declaratiilor politice si instantele de judecata au motivat aceste aspecte in diverse spete, cand membri ai Parlamentului au depasit cadrul constitutional sau legal. Este cazul senatorului invocat de dvs care are deja la activ cateva asa-zis declaratii politice de elogiere a unor persoane condamnate de la tribuna Parlamentului, este un glorificator recunoscut al legionarilor, un homofob cu state vechi, nationalist sovin, are toate ingredientele unui ideolog extremist.

In opinia mea, este deja sub incidenta legii 217/215, pasibil de inchisoare pana la trei ani si stiu ca se va porni o actiune in acest sens. Ceea ce a facut cere un raspuns judiciar ferm, puternic”, a declarat Muraru pentru Europa Libera.

Muraru a vorbit in premiera si despre scoaterea AUR in afara legii.

„Un partid care face apologia persoanelor condamnate pentru crime de razboi, inalti functionari ai regimului Antonescu, care au participat la implementarea deciziilor genocidale care au dus la exterminarea a aproape jumatate din comunitatea evreiasca din Romania, este o formatiune extremista, radicala, reactionara, dar care functioneaza ca o ‘confederatie’ de -isme, dintre cele mai toxice si cu potential mare de iradiere. Contextul social si politic in care ne aflam releva frecvente diferite ale diverselor aspecte ale extremismului si acestea nu sunt de natura sa relativizeze acest fenomen, ci dimpotriva, sa ingrijoreze.

Tocmai pentru ca aceasta este o caracteristica a curentelor extremiste, violente, de a avea rabufniri, cresteri exponentiale, urmate de scaderi de intensitate, ceea ce ii da o nota importanta de imprevizibilitate si de radicalizare accentuata.

Nevoia de care vorbiti e o identificare a unor indivizi si grupuri din societate care isi regasesc nemultumirile, iritarile, frustrarile, neimplinirile, idiosincraziile intr-un exponent pe care-l considera nociv, alimentat de apelul la propriile prejudecati, la lipsa de cunoastere, la mesajele pe care le primesc, transfera toate acestea spre un paratrasnet social inchipuit: strainii, evreii, ungurii, celelalte culte si secte religioase, membrii si sustinatorii comunitatii LGBTQ etc. Acestia devin tinte.

Ceea ce fac cei de la AUR e un atac direct la toleranta, la alteritate, la diversitate care ia forma unui razboi ideologic pe masura ce reteaua castiga teren.

Stigmatizarea sociala a celuilalt, a minoritarilor creeaza extremistilor si adeptilor lor sentimentul ca pot trece la nivelul urmator, ca sunt legitimi, vitalitatea cu care se propaga le da incredere, ca si lipsa de reactie a autoritatilor.

Prezenta lor publica in strada, pe retelele de socializare, in mass-media, avand mereu si mereu noi motive si instrumente de a propaga ura creeaza pentru adeptii lor sentimentul unei societati in pragul prabusirii si a victoriei lor iminente.

De aceea, ei sunt mereu in miscare, razboiul lor nu se incheie cu nicio concesie pe care o primesc, cedarea autoritatii e pentru ei un pas inainte.

Spre exemplu, vizitele pe care ei le fac pe la ministere arata ca o intimidare la adresa membrilor cabinetului si, din pacate, cativa ministri au cedat. Pot intelege nevoia de dialog, pot intelege obsesia omului politic pentru a cauta apreciere si voturi, dar nu cu cei care alimenteaza apoi un tip de fanatism si de torpilare a institutiilor statului.

Cei de la AUR se legitimeaza tocmai prin aceste actiuni, unde vor sa para frecventabili, sa se faca utili, se erijeaza in negociatori, purtatori de mesaje ai unor categorii pe care ei le numesc ‘nereprezentate’ sau excluse de la dialog, vor sa intretina un soi de adormire a constiintei pentru a da ulterior alte lovituri la adresa democratiei.

Cand pandemia va trece, ma tem ca va veni si momentul in care ei vor face o alianta parlamentara cu PSD.

Ei stiu sa sunt pasibili de scoatere in afara legii, dar e nevoie de un pact national, parlamentar, impotriva extremismului, un angajament de izolare a lor in Parlament”, a mai spus Muraru.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: