India confirma ca cetateni de-ai sai s-au alaturat armatei ruse. Acestia au fost pacaliti cu salarii mari si pasapoarte rusesti

externe

Autoritati de la New Delhi a confirmat ca unii cetateni indieni s-au inscris pentru „joburi de sprijin” in cadrul armatei ruse. Guvernul indian spune ca lucreaza cu Moscova pentru a asigura eliberarea acestora din functii si revenirea lor acasa. Este stiut ca Rusia recruteaza straini, pe langa mobilizarea propriilor cetateni, pentru a ajuta in efortul sau de razboi impotriva Ucrainei, dupa cum relateaza Deutsche Welle (DW).

Ministerul indian de Externe a declarat, vineri, ca unii dintre cetatenii tarii s-au inscris pe liste pentru locuri de munca care sa ajute Rusia in razboiul impotriva Ucrainei. Ministerul nu a confirmat daca unii dintre cei care s-au inscris s-au si incadrat in armata rusa, in mod activ, pentru lupta.

Intr-o declaratie, ministerul a comunicat ca este „constient de faptul ca cativa cetateni indieni s-au inscris pentru locuri de munca, de sprijin, in armata rusa”. „Ambasada indiana a abordat in mod regulat aceasta chestiune cu autoritatile ruse relevante pentru a-i elibera (returna) la timp”, se arata in declaratie.

„Ii indemnam pe toti cetatenii indieni sa dea dovada de prudenta necesara si sa stea departe de acest conflict”.

Ce se stie despre indienii care lucreaza pentru Rusia?

Ziarul indian „Hindu” a relatat miercuri ca aproximativ 18 indieni au ramas blocati in diferite localitati de pe linia frontului. Cel putin trei dintre ei fusesera „fortati” sa lupte alaturi de rusi, a relatat ziarul.

Potrivit publicatiei, indienii au fost pacaliti de recrutori cu sediul in Dubai, care le-au promis salarii mari si pasapoarte rusesti.

Dupa ce au ajuns la Moscova, potrivit ziarului, acestia ar fi fost instruiti de catre armata rusa sa utilizeze „arme si munitii” si au fost trimisi direct pe front luna trecuta.

Ziarul amintit scrie ca aproximativ 100 de indieni au fost recrutati de rusi, in ultimul an, in baza unor contracte cu o durata de cel putin un an.

Luna trecuta, Nepalul a incetat sa mai elibereze permise pentru ca cetatenii sai sa lucreze in Rusia si Ucraina pana la noi ordine. Aceasta si fiindca cel putin 10 soldati nepalezi au fost ucisi in timp ce serveau in armata rusa.

 

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: