Infiltratul PSD care i-a inregistrat pe cei de la „Coruptia ucide” a fost depistat: „Vom face plangere penala”

news

Angi Serban, unul dintre coordonatorii proiectului „Coruptia ucide”, anunta ca l-a identificat pe cel care i-a inregistrat, intr-un spatiu privat, in timp ce discutau despre protestul din 10 august. 

„Am stat si am ascultat inregistrarea si nu intelegeam.. Ca era scoasa din context, a fost usor de stabilit, dar nu intelegeam cu cine discut. Mai devreme primesc mesajul asta de la cel care a participat la discutie si a carei voce se aude. Il sun, imi da toate detaliile, imi amintesc momentul si ajungem la urmatoarea concluzie impreuna:

Am fost inregistrati, evident fara acordul nostru, in Casa Activistului (spatiu privat) in timp ce povesteam despre evenimentul din 10 August, facand paralela despre cum a fost cel din 20 Ianuarie. Evident ca inregistrarea audio a fost taiata si montata in asa maniera incat sa se inteleaga mizeria despre care vorbea Luju.ro si A3.

Tot lui ii povesteam cum suntem presati de catre cetatenii care ies la protest sa facem evenimente in momente in care nu consideram ca e necesar (acel „din exterior”).
Din perspectiva mea, mobilizarea oamenilor la proteste zilnice nu este eficienta intrucat noi nu suntem protestatari de profesie, noi suntem activisti impotriva coruptiei institutionalizate si pentru sprijinirea justitiei independente.

Acum stim exact si cine a fost de fata, norocul nostru ca avem o aplicatie in care notam tot ce facem, de unde am putut obtine si confirmarea banuielilor. Mai multe informatii nu pot furniza in acest moment deoarece acestea vor fi furnizate doar Parchetului la momentul formularii plangerii penale”, a scris Angi Serban.

PSD a solicitat, marti, institutiilor statului sa investigheze de urgenta informatiile care au aparut in spatiul public cu privire la finantarea externa a protestelor de strada si premeditarea actiunilor violente de la mitingul din 10 august din Piata Victoriei. PSD spune ca cetatenii Romaniei au dreptul sa stie intreg adevarul din spatele acestor miscari de strada, iar astfel de lucruri nu pot ramane neinvestigate.

„Cetatenii Romaniei, mai ales participantii de buna credinta la aceste manifestatii, au dreptul sa stie intreg adevarul din spatele acestor miscari de strada, cine sunt autorii manipularilor si intoxicarilor publice, cine a platit si cu scop real s-a urmarit provocarea unei reactii emotionale impotriva institutiilor statului roman si a ordinii constitutionale”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de PSD.

De asemenea, social-democratii sunt de parere ca informatiile aparute in presa cu privire la mitingul din 10 august „contin indicii temeinice cu privire la actiuni subversive menite sa vulnerabilizeze siguranta nationala si autoritatea statului roman”.

PSD mai sustine ca astfel de lucruri nu pot ramane neinvestigate.

„Astfel de chestiuni nu pot ramane neinvestigate de organele de ancheta. Nu este o disputa de ordin politic, ci un risc major care vizeaza Romania. In egala masura PSD apreciaza ca se impune realizarea unui cadru legal care sa asigure transparenta totala a surselor de finantare si a intereselor celor care initiaza, intretin si amplifica proteste de strada in Romania”, considera social-democratii.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara la Antena 3 ca institutiile statului n-au gresit cu nimic cand au intervenit in forta in Piata Victoriei in 10 august, avand suficiente elemente “ca sa vorbim de o tentativa de lovitura de stat”. Dragnea a mai spus ca este convins ca saptamana viitoare vor iesi la iveala dovezile ca protestul a fost o tentativa de lovitura de stat si a fost finantat din plan extern.

O zi mai tarziu, Antena 3, care a citat site-ul Luju.ro, a prezentat o inregistrare audio a unei discutii in care un pretins membru al echipei #Rezist vorbea despre finanatarea si pregatirea protestelor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: