Informatia din CV-ul lui Dragnea care a trecut neobservata. Seful PSD se lauda cu un „Oscar pentru excelenta” pe care i l-a acordat un puscarias, condamnat pentru inselaciune

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a tinut sa isi treaca in CV-ul oficial si mai multe distinctii cu care a fost cadorist de-a lungul timpului. Printre acestea se afla si un „Oscar pentru excelenta”.

Astfel, Dragnea se lauda in CV-ul oficial, publicat pe pagina Camerei Deputatilor, ca in 2003 a primit „Oscarul pentru excelenta 2003”, pentru recompensarea personalitatii anului in judetul Teleorman, pentru activitate deosebita in slujba comunitatii. Trofeul consta intr-o statueta din metal, suflata cu aur, replica modificata a celebrului Oscar american.

Screen Shot 2018-01-19 at 12.38.08

Premiile „Oscar pentru Excelenta” s-au acordat doar in Teleorman, din 1998, de catre Fundatia pentru Tineret Teleorman, pana in momentul in care seful acestei fundatii, avocatul Liviu Ardeias, a fost pus sub urmarire penala de DNA.

In 2012, avocatul Liviu Ardeias a primit 29 de zile de arest preventiv in lipsa pentru „tentativa la inselaciune, cu consecinte deosebit de grave”, „asociere pentru savarsirea de infractiuni” si „infractiunea de fals intelectual”.

Atunci l-a acuzat pe Traian Basescu ca se afla in spatele dosarului sau, afirmand ca este prieten cu Dragnea. „Atunci, la TVR 1, DNA a anuntat ca eveniment de campanie electorala ca eu am fost arestat preventiv si ca va fi arestat si secretarul general al PSD, Liviu Nicolae Dragnea, caruia ii sunt avocat si prieten (n.r.: i-a oferit trofeul ‘Oscarul romanesc)”, scria Liber in Teleorman in 2012.

In 25 noiembrie 2015, ICCJ l-a condamnat pe Liviu Ardeias la 6 ani inchisoare pentru tentativa la inselaciune, iar in 3 mai 2016, instanta suprema l-a condamnat la 5 ani inchisoare pentru evaziune fiscala.

In 2016, DNA l-a pus din nou sub urmarire penala pe Ardeias, intr-un nou dosar, pentru ca ar fi primit in transe, prin intermediul unor operatiuni comerciale fictive, suma de 6 milioane de lei de la un om de afaceri, Mircea Tudor. In schimbul banilor, acuza procurorii, avocatul ar fi promis ca va interveni pe langa functionari in scopul obtinerii de catre societatea lui Mircea Tudor a unor contracte cu Autoritatea Nationala a Vamilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: