Informatie EXPLOZIVA, ascunsa de regimul din Turcia. Unul dintre generalii pucisti este FRATELE unui lider turc foarte apropiat de Erdogan

externe

Regimul Erdogan a declansat o represiune dura, insotita de o propaganda asurzitoare, impotriva a zeci de mii de turci angajati in justitie, educatie, armata sau presa, sustinand ca acestia sunt membri ai „retelei teroriste Gulen”. Insa nu sufla o vorba despre unul dintre comandantii militari implicati in lovitura de stat, generalul Mehmet Disli.

Generalul Mehmet Disli este fratele unui lider important al regimului Erdogan, Saban Disli. Saban ocupa functia de vicepresedinte al Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP), formatiunea lui Erdogan, aflata la guvernare. Generalul a fost arestat, fiind considerat unul dintre liderii loviturii de stat, informeaza turkishminute.com.

„Cu toate ca instigatorul tentativei de lovitura de stat a fost prins in persoana generalului Mehmet Disli, care s-a dovedit a fi fratele vicepresedintelui partidului de guvernamant, Saban Disli, puterea de la Ankara il acuza pe clericul Fethullah Gulen a fi drept autor al puciului, dar si pe profesorii simpatizanti ai acestuia. Atat in Turcia cat si in strainatate, opinia publica este indemnata spre violenta impotriva opozantilor presedintelui Erdogan”, acuza simpatizantii lui Gulen.

Un jurnalist al publicatiei Yeni Cag, Ahmet Takan, a citat un martor care declara ca l-a vazut Mehmet Disli dand ordine complotistilor chiar in sediul Statului Major.

Dupa ce informatia a aparut pe retelele de socializare, fratele generalului a tinut sa isi precizeze pozitia: „Liderul nostru este Recep Erdogan, un lider mondial. Chiar daca generalul, al carui nume este Disli, este fratele meu, pozitia mea fata de lovitura de stat nu se schimba. Dimpotriva, va deveni si mai puternica”, a scris vicepresedintele AKP.

Peste 50.000 de angajati din justitie, educatie, armata, presa si politie au fost dati afara sau arestati in urma esuarii loviturii de stat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: