Informatii incendiare care adancesc MISTERUL mortii ministrului lui Putin: „Stia foarte multe despre zona neagra a puterii din Rusia”

externe

Misterul din jurul mortii fostului ministru rus al presei in perioada 1999-2004 continua sa starneasca vii controverse si sa puna in discutie tot felul de ipoteze legate de circumstantele in care decesul lui Mihail Lesin a avut loc.

La mai mult de patru luni de la moartea sa misterioasa, anuntata la vremea respectiva de canalul Russia Today ca a intervenit in urma unuei afectiuni cardiace, aflam ca, de fapt, Lesin a murit in urma primirii unor lovituri puternice la nivelul capului.

Medicul legist american care a anuntat acest lucru nu s-a exprimat clar daca fostul ministru rus a fost victima unei crime, dar ipoteza aceasta este una de luat in seama, dupa cum a spus el. In plus, ipoteza unui asasinat poate fi intarita si de faptul ca pe corpul lui Lesin au fost descoperite si alte lovituri, primite la nivelul pieptului, gatului, bratelor si picioarelor.

O informatie de ultima ora pe care publicatia franceza Le Figaro a primit-o de la surse apropiate serviciilor americane de informatii, spune ca Lesin ar fi fost victima unui asasinat politic. Conform sursei citate de Le Figaro, Lesin a fost „un canal neoficial de legatura intre administratia SUA si guvernul rus, atat sub guvernul Eltin, cat si in vremea lui Putin”.

Aceasta dezvaluire schimba total tot ceea ce se stia despre caz. Fostul ministru, care s-a autoexilat in SUA inca din luna septembrie a anului trecut, in circumstante inca neclare, se pregatea sa ofere americanilor informatii explozive si confidentiale, fiind victima serviciilor secrete rusesti?

Potrivit presei ruse, Lesin era in conflict deschis cu Yuri Kovalchuk, unul dintre principalii actionari ai Gazprom si unul dintre cei mai influenti membri din cercul de putere al lui Putin. Din aceasta cauza, Lesin a plecat in America, pentru a se pune la adapost de acest conflict, scrie publicatia franceza.

„Stia mult mai multe decat majoritatea despre partea neagra a sistemului”, spune Karen Dawisha, un rusolog care a scris o carte despre „cleptocratii din jurul lui Putin”. Lesin se gasea pe lista celor afectati de sanctiunile internationale aplicate Rusiei, din cauza anexarii Crimeei si intreventiilor din Ucraina. „Sa fi fost Lesin dispus la un targ cu americanii? Retragerea sanctiunilor in schimbul cooperarii informative?”, mai intreaba publicatia franceza.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , , ,


Comentarii: