Infractor international. Liviu Dragnea va fi anchetat pana si de procurorii din SUA, este suspectat ca a dat spaga

politica

Procurorii federali din New York au cerut o serie de documente de la comitetul de inaugurare care a organizat ceremonia de instalare in functie in ianuarie 2017 a presedintelui american Donald Trump, transmit Fox News, CNN si Wall Street Journal, citate de g4media.ro. Procurorii au inceput o investigatie legata de presupuse nereguli in privinta donatiilor si cheltuielilor. Si Liviu Dragnea a participat la ceremonia din Washington, alaturi de premierul de la acel moment, Sorin Grindeanu.

Procurorii au cerut comitetului de inaugurare documente legate de orice ”beneficiu” oferit donatorilor, inclusiv ”bilete, oportunitati foto si receptii pentru grupuri”. Procurorii vizeaza suma de peste 100 de milioane de dolari stransa in urma donatiilor, potrivit CNN.

Cei doi oficiali romani au participat la ceremonia de inaugurare in ianuarie 2017, la invitatia lui Elliot Broidy, care la vremea respectiva era vice-presedintele Comitetului prezidential de inaugurare. Liviu Dragnea a postat pe contul sau de Facebook fotografii in care apare la o masa alaturi de presedintele Donald Trump.

Procurorii federali au cerut documente legate de donatori, cheltuieli si bilanturile financiare, potrivit CNN. Procurorii au cerut documente despre absolut toate donatiile si participantii la eveniment, mai cu seama cele legate de donatiile facute de entitati straine.

Fox News si Wall Street Journal scriu ca procurorii suspecteaza o lunga lista de infractiuni: conspiratie impotriva SUA, declaratii false, spalare de bani, fraude bancare, precum si incalcarea legii care interzice donatiile din strainatate.

Un purtator de cuvant al comitetului de inaugurare a confirmat primirea citatiei din partea procurorilor federali.

Biletul pentru cina la care au participat Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu, si la care si-a facut aparitia si Donald Trump ar fi costat intre 500.000 si 1.000.000 de dolari – cu diferite niveluri de acces, in functie de suma donata, potrivit unor brosuri ale evenimentului de investire, obtinute de Politico si de New York Times la vremea respectiva.

”Aseara am avut onoarea de a participa, impreuna cu premierul Sorin Grindeanu, la o cina in format restrans alaturi de Presedintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. I-am transmis presedintelui dorinta noastra de a duce parteneriatul strategic dintre #Romania si #SUA la un alt nivel. Presedintele Donald Trump mi-a raspuns: „We will make it happen! Romania is important for us!” A fost un dialog cald si deschis”, scria liderul PSD pe Facebook in urma cu aproape doi ani.

Mai mult despre: ,

Comentarii: