„Infractorii deja imi zambesc pe strada, vor trece la nivelul urmator”. Procurorul Antonia Diaconu anunta unde ne-a adus Regimul Dragnea

news

Antonia Diaconu, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti, publica un mesaj emotionant pe Facebook dupa ce Coalitia PSD-ALDE-UDMR a votat in Parlament masacrarea codurilor penale in favoarea infractorilor.

„Intr-o societate ce se confrunta cu o crestere a infractionalitatii, nu se micsoreaza limitele de pedeapsa, nu se micsoreaza termenele de prescriptie, nu se abroga infractiuni, din contra. Nu se da cu pietre in oamenii ce incearca, efectiv din rasputeri, sa-si faca in continuare treaba, ei sunt ajutati, spre binele tuturor”, subliniaza procurorul.

„Iti petreci o buna parte din viata invatand si dand examene, ai parte de multe nopti nedormite si ore peste program, muncesti in conditii de stress si unii, mai putin norocosi, in spatii improprii si suprapopulate (si nu ma refer la penitenciare), vezi, in fiecare zi, raul din oameni in toate formele lui, iti mai neglijezi viata personala, esti balacarit aproape seara de seara pe Tv si esti numit in toate felurile, ti se spune si unii cred, abuziv, necompetent, sobolan …insert here orice adjectiv vehiculat, sunt multe…, te mai cerceteaza Inspectia Judiciara ca ti-ai spus punctul de vedere, ti se mai transmite prin diferite canale de comunicare ca ar trebui sa stai mai linistit, dar, te consolezi cu faptul ca-ti place munca ta, o faci cu drag, rolul tau in societate e important, iar cei ce gresesc trebuie gasiti si trasi la raspundere, insa, atunci cand ti se iau toate instrumentele necesare pentru a-ti face treaba, nu te mai consolezi. Si atunci vorbesti si explici si arati si.. ajungi in acelasi loc. Cand zici ca mai departe nu se poate ajunge, ti se demonstreaza, cu incapatanare, ca se poate!!

Intr-o societate ce se confrunta cu o crestere a infractionalitatii, nu se micsoreaza limitele de pedeapsa, nu se micsoreaza termenele de prescriptie, nu se abroga infractiuni, din contra. Nu se da cu pietre in oamenii ce incearca, efectiv din rasputeri, sa-si faca in continuare treaba, ei sunt ajutati, spre binele tuturor.

In ritmul asta, infractorii ce acum, imi zambesc pe strada, pentru ca, statul nu ma ajuta sa-i tin acolo unde le este locul, vor trece la nivelul urmator. Acolo vrem sa ajungem?

Pentru ca, regret sa va informez, am ajuns deja”, a scris Antonia Diaconu pe Facebook.

Modificarile Codului Penal si Codului de procedura penala au fost adoptate miercuri Camera Deputatilor, cre este Camera decizionala, urmatoarele etape fiind controlul de constitutionalitate si promulgarea. PNL a anuntat deja, inca de marti, ca va sesiza CCR.

Proiectul de modificare a Codului de procedura penala a fost adoptat cu 181 de voturi „pentru” si 83 „impotriva”, iar cel demodificare a Codui penal a fost adoptat cu 180 de voturi „pentru” si 81 „impotriva”.

Ambele proiecte au fost dezbatute in procedura de urgenta, dat fiind ca ordonantele de urgenta care ar fi trebuit sa puna in acord codurile cu deciziile Curtii Constitutionale nu au fost emise, in pofida anuntului in acest sens facut de ministrul Justitiei Tudorel Toader, fapt care a provocat nemultumiri in PSD.

„Nu a fost facuta nicio modificare, haideti sa fim rigurosi! Codurile penale, s-a declansat procedura de modificare acum multe, multe, multe luni de zile cu dezbatere si spectacol. Au fost contestate la Curtea Constitutionala aceste legi. Curtea Constitutionala a spus ca o serie de articole nu sunt constitutionale si nu pot fi acceptate, o serie de articole trebuie sa fie modificate pentru a fi constitutionale, o serie de articole sunt constitutionale fara sa fie modificate. Decizia luata de noi de anul trecut a fost ca articolele, doar articolele declarate constitutionale si cele neatacate sa continue procedura parlamentara. Nu s-a adus nicio modificare, nici macar o virgula deasupra deciziilor Curtii Constitutionale. Astazi s-a incheiat aceasta procedura parlamentara. Partial, pentru ca or sa atace la Curtea Constitutionala niste articole declarate constitutionale. Nu este niciun fel de modificare”, a declarat liderul PSD Liviu Dragnea.

Mai mult despre:

Comentarii: