Infractorul Valcov anunta ca Mugur Isarescu va fi dat afara de la BNR: „Nu este suficient de patriot”

news

Darius Valcov, consilierul premierului pe economie, a anuntat ca bugetul de stat pentru 2019 s-ar putea sa fie pus in dezbatere publica marti, iar luni urmeaza sa mai aiba loc o discutie in Coalitie. De asemenea, el a sugerat ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, va fi inlocuit.

„Probabil, cand va fi prezentat in detaliu, marti, bugetul se va si vedea de ce au fost atat de multe modificari, pentru ca s-a urmarit foarte atent Programul de Guvernare, dar si nevoile oamenilor. Veti vedea surprize extrem de placute – nu stiu daca ar fi bine sa fac eu acest anunt. Ar fi bine sa il faca prim-ministrul, ministrul Finantelor sau unul dintre cei doi presedinti. Sunt mai multe. Probabil maine va exista ultima discutie si cu Coalitia si cu UDMR, iar marti va fi pus in transparenta. (…) Pe 5 sau 6 februarie va putea incepe si dezbaterea pe marginea acestuia, atunci cand Parlamentul se intoarce”, a afirmat Darius Valcov, intr-o emisiune la Antena 3.

Valcov a sugerat ca Mugur Isarescu va fi inlocuit de la BNR. Intrebat despre posibilitatea ca Mugur Isarescu sa primeasca un nou mandat la conducerea BNR: ”Cred ca este bine ca fiecare sa se gandeasca la ce are de facut, la cariera lui, uneori e bine sa lasam locul si altora. Este parerea mea personala”.

Valcov a atacat dur BNR si bancile, cerand Bancii Centrale sa fie mai ”patriotica”: ”Fibra este patriotica, nu nationalista. Asta cerem BNR. Nu sunt suficient de patrioti. Interesul romanilor trebuie sa fie pe primul loc, nu interesul BNR”.

”Ordonanta 114 a facut o corectie. ROBOR probabil va ajunge in curand unde trebuie sa fie, sub 2%. Am luat in considerare tentativele de presiune ale bancilor, dar nu imi dau seama daca si BNR are o coada bagata, din nestiinta sau rea-vointa. Sa vedem concret. Cand intra mai putin euro in tara, valoarea lui creste. Noi suntem in situatie inversa. Investitiile straine au fost mai mari, au intrat in tara mai multi euro. Au intrat 4,4 miliarde de euro fonduri europene. Iesirile au fost mai putine ca in 2017. Deficitul comercial nu are nicio diferenta in aceste luni fata de altele, media a fost aceeasi. De nicaieri vine. Ce poate Guvernul sa garanteze este ca e o problema de scurta reglata. Anul acesta se va regla”, a mai spus Valcov.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: