Infractorul Valcov, la dreapta premierului aflat in vizita oficiala. In tara, DNA este distrusa din temelii

news

Darius Valcov, condamnat la 8 ani de inchisoare cu executare pentru coruptie, s-a aflat in dreapta premierului Dancila in timpul vizitei oficiale pe care aceasta o intreprinde in Emiratele Arabe. In acelasi timp, in tara, activitatea DNA este blocata de ordonanta pe justitie.

Dancila a avut astazi o intrevedere cu Sultan Ahmed Bin Sulayem, presedintele Dubai Ports, Vami si Zona Libera si presedintele Autoritatii Maritime a orasului Dubai, in cadrul vizitei de lucru pe care oficialul roman o efectueaza in Emiratele Arabe Unite, informeaza u ncomunicat al Guvernului. In timpul intalnirii, infractorul Valcov a stat in dreapta premierului, in timp ce ministrul de externe era izolat la capatul mesei.

In timp ce infractorul Valcov se afiseaza alaturi de premier in delegatia oficiala, in tara are loc anihilarea totala a procurorilor anti-coruptie.

O prevedere strecurata in ordonanta de urgenta pe justitie, care a fost publicata astazi in Monitorul Oficial, poate inchide pur si simplu activitatea DNA.

Ordonanta prevede ca procurorii DNA trebuie raman in functie doar daca indeplinesc conditiile prevazute de Legea nr. 303/2004, una dintre noile legi ale justitie. Un paragraf din aceasta lege prevede ca procurorii DNA trebuie sa fi dat un examen in fata Sectiei pentru procurori din CSM. Niciunul dintre cei 140 de procurori ai DNA nu indeplineste aceasta conditie.

„Articolul VIII: Procurorii care, la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, isi desfasoara activitatea in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Directiei Nationale Anticoruptie, precum si in cadrul celorlalte parchete, raman in functie in cadrul acestora, numai daca indeplinesc conditiile prevazute de Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Legea nr. 304/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”, este unul dintre articolele din ordonanta care a fost publicata in Monitorul Oficial.

Acest articol trebuie corelat cu alta prevedere din ordonanta intrata in vigoare, aceea de a fi sustinut un concurs in fata Sectiei de procurori din cadrul CSM. Lucru pe care nu l-a facut niciunul dintre procurorii care activeaza la DNA, deoarece nu prevedea nicio procedura asa ceva pana acum.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: