INFRANGERE usturatoare a lui Ponta la Senat. Un proiect promovat personal de premier a fost RESPINS

news

Plenul Senatului a respins miercuri proietul de lege care prevedea trecerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale in subordinea Ministerului de Interne. Proiectul fusese adoptat tacit de Camera Deputatilor, Senatul este camera decizionala.

Sustinator acerb al acestei proiect a fost premierul Victor Ponta, a carui adversitate fata de seful STS este de notorietate. Ponta intentiona sa treaca STS in subordinea lui Raed Arafat, secretar de stat la MAI.

Proiectul a primit 79 „impotriva” si 4 voturi „pentru”, informeaza HotNews. Proiectul primise aviz negativ de la Comisia pentru administratie publica si organizarea teritoriului si de la Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Proiectul de lege, semnat printre altii de Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc si Eugen Nicolicea prevede ca STS se transforma intr-un Departament de Telecomunicatii Speciale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, structura cu personalitate juridica, condusa de un secretar de stat, ajutat de 3 subsecretari de stat, numiti si eliberati din functie prin decizie a prim-ministrului.

Proiectul a fost initiat imediat dupa accidentul aviatic din Apuseni, cand Guvernul si PSD au dat vina pe STS pentru localizarea tardiva a epavei avionului prabusit. Seful STS, Marcel Opris, a negat categoric orice disfunctionalitate a Serviciului, iar presedintele Traian Basescu a declarat la acel moment ca desfiintarea unui serviciu de informatii ar aduce prejudicii in relatia cu aliatii din NATO.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: