Infrangere usturatoare la CCR a cuplului penal Dragnea-Tariceanu. Klaus Iohannis are acum castig de cauza

politica

CCR a admis, miercuri, sesizarile presedintelui Klaus Iohannis, ale PNL-USR si ale ICCJ cu privire la neconstitutionalitatea unor aspecte cuprinse in Legea privind declasificarea unor documente, respectiv declasificarea hotararii CSAT care a stat la baza protocoalelor cu SRI.

Prin urmare, dupa decizia de miercuri a judecatorilor Curtii Constitutionale, proiectul privind declasificarea hotararii CSAT care a stat la baza protocoalelor, initiat de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, se va reintoarce in Parlament pentru a fi pus in acord cu decizia CCR, anunta Mediafax.

Pe 7 decembrie, presedintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu Legea care prevede declasificarea hotararii CSAT.

Proiectul, initiat de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, carora li s-a alaturat si deputatul PSD Mircea Draghici, prevedea desecretizarea protocoalelor incheiate intre SRI si DNA, astfel incat, apoi, persoanele care se considera prejudiciate sa poata cere revizuire de sentinte, anulare de probe si despagubiri, aminteste Agerpres.

Atat Dragnea, cat si Tariceanu ar fi beneficiat direct de acest lucru. Liviu Dragnea ar fi putut cere revizuirea condamnarii in dosarul Referendumului si ar fi afectat si desfasurarea procesului in cazul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman, unde seful PSD a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare.

Totodata, in sute de dosare de coruptie solutionate cu sentinte definitive s-ar fi putut cere revizuirea.

Comentarii: