Infrangerea lui Trump, anuntata de sefa Camerei Reprezentantilor: ”Presedintele ales Biden are un mandat solid pentru a conduce”

externe

Presedinta democrata a Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, a vorbit vineri despre Joe Biden cu referirea de ”presedinte ales” al SUA, intr-un moment in care candidatul democrat il devanseaza pe republicanul Donald Trump in mai multe state cheie unde nu s-a incheiat numararea voturilor, relateaza AFP, citata de Agerpres.

”In aceasta dimineata pare evident ca echipa Biden-Harris va castiga Casa Alba”, a spus la o conferinta de presa Nancy Pelosi despre Joe Biden si Kamala Harris, care va fi vicepresedinte al SUA odata cu alegerea lui Biden.

”Presedintele ales Biden are un mandat solid pentru a conduce”, a sustinut presedinta democrata a Camerei Reprezentantilor. ”Joe Biden este un unificator, el doreste sa uneasca oamenii”, a asigurat ea.

In acest timp, echipa de campanie a lui Donald Trump sustine ca alegerile ”nu s-au incheiat” si contesta avansul luat de Biden in mai multe state cheie, reclamand si fraude. Candidatul republican a sustinut inca dinaintea scrutinului ca votul prin corespondenta, folosit masiv la aceste alegeri desfasurate in conditii de pandemie, este predispus la fraude. Dar el nu reuseste sa aduca dovezi.

Pe langa scrutinul prezidential, democratii par sa-si pastreze majoritatea in Camera Reprezentantilor, dar Senatul este in continuare disputat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: