Infrangeri umilitoare, suparare mare la Moscova. Propagandistul Soloviov: „Intregul Occident incepe sa isi bata joc de noi”

externe

Vladimir Soloviov, un prezentator rus de televiziune cunoscut pentru promovarea aprinsa a propagandei pro-Kremlin, a criticat progresele Rusiei in razboiul din Ucraina, sugerand ca pana si cei mai fideli aliati ai lui Putin isi pierd increderea in succesul operatiunii.

„Intregul Occident incepe sa isi bata joc de noi”, a declarat Vladimir Soloviov joi in emisiunea sa de la Russia 1, „Seara cu Vladimir Soloviov”, potrivit Newsweek USA. Russia 1, un canal detinut de stat, are cea mai mare audienta din televiziunea rusa.

Soloviov a vorbit despre starea „cu adevarat ingrijoratoare” a razboiului, dupa ce Rusia a suferit o serie de esecuri. Ucraina a recucerit intinderi mari de teritorii intr-o contraofensiva in regiunea Harkov.

„Nu a existat nicio operatiune dupa Harkov care sa atenueze aceasta amaraciune si nici nu au existat teritorii restituite sau adaugate”, a declarat Soloviov.

„Am o mare rugaminte pentru armata noastra: va rog sa incepeti sa luptati dupa regulamente, asa cum puteti, asa cum ati fost invatati. Sa incepem sa anuntam locurile nou eliberate. De ce aveti nevoie pentru asta? Au fost mobilizati 300.000 de oameni”.

Soloviov a vorbit despre controversata mobilizare partiala a Rusiei de 300.000 de rezervisti, care a dus la proteste si la plecarea din Rusia a zeci de barbati in varsta de lupta. El a criticat modul in care au fost recrutati rezervistii, in conditiile in care au aparut rapoarte potrivit carora minoritatile etnice din Rusia au fost vizate in mod disproportionat.

„In acelasi timp, sa nu ne ajutam inamicii in timp ce desfasuram mobilizarea partiala. De exemplu, popoarele din nordul indepartat, populatiile pe cale de disparitie, grupurile etnice mici, ar trebui sa tinem cont de acest lucru, sa o facem in mod proportional in ceea ce priveste cantitatea de persoane mobilizate”, a spus el.

Soloviov este sustinator vocal al razboiului lui Putin in Ucraina si a fost sanctionat din cauza legaturilor sale cu Kremlinul. Unele publicatii l-au supranumit „vocea lui Putin” pentru sprijinul sau vehement pentru invazia lui Putin si pentru amenintarile sale aberante la adresa puterilor occidentale.

„Astazi este ziua in care a fost lansata o operatiune justitiara pentru denazificarea Ucrainei”, a declarat Soloviov la inceputul invaziei neprovocate a Rusiei. El a criticat apoi  intarzierile „rusinoase” cu care armele au ajuns la armata rusa din Ucraina.

Mai mult despre:

Comentarii: