Inghesuit de Dragnea, Tudorel Toader anunta cand va face public rezultatul evaluarii lui Augustin Lazar

news

Raportul de evaluare a activitatii procurorului general, Augustin Lazar, va fi facut public ”intr-un termen scurt”, dupa data de 8 octombrie, a declarat vineri, la Suceava, ministrul Justitiei Tudorel Toader.

”Saptamana viitoare voi merge cu doamna premier la Strasbourg, pentru o interventie in Parlament, in adunare, dupa care voi reveni in tara si, probabil, sper sa am ragazul, pentru a face public acel raport de evaluare, in tot cazul intr-un termen scurt”, a spus Toader.

Totodata, el a precizat ca in evaluare ar putea sa conteze si sesizarea Inspectiei Judiciare catre CSM privind afirmatia ”niste penali de rang inalt” facuta de Lazar.

”Pe parcurs, numai de cand incepe o procedura, pana o finalizezi, pot surveni multe elemente, multe noutati. In privinta evaluarii tin si la urmatorul lucru. Inspectia judiciara a sesizat CSM-ul cu privire la acea afirmatie a procurorului general – niste penali de rang inalt. Inspectia judiciara a sesizat Sectia de procurori pornind si de la faptul ca alt demnitar al statului a fost dedus Consiliului de Combatere a Discriminarii pentru o sintagma asemanatoare si consiliul a considerat ca este de natura sa discrimineze. Sectia de procurori a spus ca nu e o sintagma discriminatorie, ci este o expresie a libertatii de exprimare (…) Plenul CSM-ului va trebui sa vada daca acceasi sintagma la un demnitar inseamna discriminare, iar la un demnitar specializat, jurist, inseamna libertate de exprimare. Voi participa si eu la plen. Vom vedea ce se decide”, a spus Toader, citat de Agerpres.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: