Inginer: „Eroare de proiectare”. Limitatorul de inaltime de la Pasajul Unirii a functionat „ca un lat”

news

Inginerul Simon Iancu din Iasi a scos in evidenta o „eroare de proiectare” in cazul limitatorului de inaltime instalat de Primaria Sector 4 a pesedistului Daniel Baluta la Pasajul Unirii. Din cauza acestui limitator s-a produs o tragedie in momentul in care un autocar cu turisti greci l-a lovit.

„Eroare de proiectare. Este nepermis ca in functionare un limitator de inaltime sa-si reduca inaltimea nominala standard, a avut un efect de strivire nefunctionand ca limitator de inaltime ci ca un lat”, a subliniat inginerul Simion.

„Ma bucur ca cineva mai gandeste totusi si limpede, cu minte de inginer. E una ca soferul are partea lui de vina, a fost neatent. Si alta ca autoritatea publica instaleaza pe drumuri mecanisme medievale de omorat lumea, care functioneaza in modul asta nu accidental, ci chiar prin proiectare atunci cand sunt declansate.

Dupa cum vedeti limitatorul ala a prins autocarul in lat si a coborat mult sub aia 3.50 metri, poate la 2.50, strivind lumea dedesubt. Din constructie era clar ca asa va functiona, nu e vreun ghinion aici: repetati figura de 3 ori si se va intampla fix la fel, e un sistem mecanic simplu, ca la cursa de soareci. Daca autocarul izbea marginea de sus a pasajului la 3.50 metri era nasol, se speria lumea dar probabil nu murea nimeni.

Game over, mr. Baluta, nu mai e nimic de argumentat, efectul #PISA chiar omoara, nu-i o gluma, vine un moment cand nu mai poti sa acoperi totul cu manele si buchete de flori”, a subliniat analistul Sorin Ionita (Expert Forum).

„In calitate de inginer olandez care este, barbatu-meu zice ca presemnalizatorul limitarii de inaltime de la Pasajul Unirii ar trebui sa aiba partea de sus flexibila, ca sa poata sa opreasca vehiculele fara a le decupa ca pe niste cutii de sardine si fara a mai omori si alti ghinionisti in trecere.

Si ca presemnalizatorul trebuie si el presemnalizat de la distanta mai mare. In calitate de om cu logica, nu neaparat de nevasta, eu il cred. Poate ii transmite cineva si prefectului Capitalei sfatul asta gratuit, e tragic sa li se duca vestea ca au investit 12 milioane de euro intr-o capcana mortala”, a scris si Andreea Berkhout pe Facebook.

O persoana a murit si o alta este grav ranita in urma accidentului de autocar care a avut loc vineri la Pasajul Unirii, a informat Ministerul Sanatatii.

„S-au inregistrat 21 de raniti, unul este in stare grava si un deces”, a precizat ministerul.

Din primele informatii, rezulta ca autocarul in care se aflau 47 de pasageri a rupt limitatorul de inaltime aflat inaintea pasajului.

Alaturi de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov, care au acordat asistenta medicala de urgenta si au transportat victimele la Spitalele Floreasca, Universitar, „Bagdasar Arseni”, Sfantul Ioan si Militar, a mentionat Ministerul Sanatatii.

Toate cele noua persoane transportate la Spitalul „Bagdasar Arseni” in urma accidentului care a avut loc vineri in zona Pasajului Unirii sunt constiente si vor ramane internate pentru supraveghere si eventuale tratamente de specialitate, a informat purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Florin Bica.

„In acest moment avem noua pacienti – sapte adulti si doi adolescenti, cu varste cuprinse intre 15 si 50 ani. Toti sunt constienti. Vor fi internati pentru supraveghere si eventuale tratamente de specialitate”, a precizat medicul.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: