Ingroziti de raul facut pana acum, judecatorii CCR au votat in unanimitate respingerea masacrarii legislatiei penale de catre PSD

politica

Judecatorii CCR au votat in unanimitate respingerea modificarii Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. CCR a amanat de sapte ori sa se pronunte in acest caz.

Judecator raportor pe aceasta speta a fost chiar presedintele CCR, pesedistul Valer Dorneanu. El s-a imbolnavit pana acum de doua ori cand a trebuit sa dea un verdict privind modificarile la codurile penale. Insa acum, in contextul crimelor de la Caracal, niciun pesedist din CCR nu a indraznit sa voteze in favoarea codurilor.

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a realizat o lunga lista a nenorocirilor care deja au fost acceptate de CCR:

„Cine a scos SRI din dosarele penale, dezactivand practic cea mai eficienta componenta tehnica si informationala? CCR. Cu siguranta Alexandra ar fi fost gasita mai repede cu ajutorul tehnicii si expertizei SRI. La fel in multe alte cauze pe care acum DOS din cadrul Internelor ori nu stie sa le rezolve, ori nu face fata volumului de solicitari.

Cine a golit dosarele penale de probele obtinute cu ajutorul SRI? CCR

Cine a distrus munca ICCJ in completurile de 5 si apoi de 3? CCR

Cine a trantit legea care nu ar mai fi permis vanzarea de cartele pre-pay fara un act de identitate, lege care daca era in vigoare ar fi permis identificarea foarte rapida a lui Dinca? CCR

Cine a permis aparitia acelei sectii pe care GRECO o numeste o „anomalie”, adica SS, care a devenit plutonul de executie din cauza caruia niciun magistrat nu-si mai asuma nimic la limita, cum ar fi o perchezitie pe timp de noapte cand nu ai certitudinea flagrantului dincolo de poarta si daca nu-l gasesti vine SS sa te ia? CCR

E o lista partiala, dar foarte grea pentru Romania. Daca CCR va mai adauga pe ea si Codurile Penale, va deveni de la distanta cea mai odioasa institutie din Romania si isi va asuma deschis sa ii fie imputata fiecare nenorocire viitoare.

Sa accepti in aceste conditii modificarile de care profita inclusiv criminali odiosi ca Dinca inseamna sa sfidezi in fata societatea romaneasca, dar ar trebui sa fii apoi pregatit si pentru furia oamenilor de care iti bati joc, tu, Curtea Constitutionala a Romaniei”, a scris Dogioiu pe ziare.com.

Mai mult despre: ,

Comentarii: