„Initial am crezut c-am primit o lovitura cu podul palmei”. Cum a ajuns un fotograf sa fie lovit de jandarmanul bataus din Piata Universitatii

news

Jurnalistul Catalin Striblea a vorbit, intr-un interviu publicat pe blogul sau, cu fotograful George Calin, unul dintre protestatarii loviti de jandarmul din Piata Universitatii. Potrivit acestuia, lovitura a venit dupa ce protestatarii au incercat sa patrunda pe strada, iar jandarmii au dorit sa-i tina in spatele gardului de metal.

George Calin, fotograf la Inquam Photos, se afla fix in primul rand al evenimentelor de sambata, aflandu-se langa gardul dupa care jandarmii doreau sa-i tina pe protestatarii veniti in Piata Universtitatii pentru a manifesta fata de legilor Justitiei. La momentul in care s-a incercat patrunderea protestatarilor pe strada, unul dintre jandarmi a inceput sa-i loveasca pe cei din spatele gardului cu pumnii.

„Lumea impingea din spate, iar jandarmii tot ridicau si coborau gardul. La randul lor au impins sanatos in sens invers. Oamenii erau agitati aici si indemnau sa se mearga pe bulevard. Vociferau si strigau inspre jandarmi cu o oarecare agresivitate. Episodul asta de du-te-vino s-a repetat de vreo trei ori. Dupa al treilea moment m-am trezit cu lovitura. Initial am crezut c-am primit o lovitura cu podul palmei. Eram plin de adrenalina, nu am resimtit puternic, dar ochelarii mi s-au strambat pe fata si am fost ametit minute bune”, a declarat fotograful pentru jurnalistul Catalin Striblea, pe blogul personal al acestuia.

Mai mult, George spune ca a avut noroc cu modul in care era imbracata, asta mai atenuand din impactul loviturii.

„Nu am realizat exact ce s-a intamplat decat cand am vazut imaginile de pe privesc.eu. Atunci am vazut ca am fost lovit de un jandarm. Noroc c-am avut pe cap doua caciuli si o gluga. Poate asta a atenuat lovitura ”, a spus fotograful lovit de jandarm la protestul de sambata.

Momentul in care jandarmul a inceput sa imparta pumni in randul protestatarilor.

In cazul jandarmului care a lovit mai multi protestatari din Piata Universitati a fost demarata o ancheta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: