Inlocuitoarea lui Dancila: Daca o mai votati pe Monica Macovei riscam sa intram in conflict cu tari prietene

politica

Comunicat de presa halucinant din partea inlocuitoarei lui Dancila in Parlamentul European, Gabriela Zoana. Aceasta ii indeamna pe romani sa nu o mai voteze pe Monica Macovei intrucat Romania ca intra in conflict diplomatic cu tari prietene.

Zoana sustine ca declaratia lui Macovei, prin care acuza faptul ca Dancila s-a intalnit cu „dictatorul” Erdogan, reprezinta o jignire la adresa partenerilor comerciali ai a aliatilor din NATO.

„In acest moment insa, Monica Macovei, din disperarea de a ataca guvernul PSD condus de premierul Viorica Dancila, a ales o alta tactica, aceea de a jigni partenerii comerciali si aliatii din cadrul NATO ai Romaniei. Astazi, Turcia, maine probabil alte tari cu care Romania are o legatura economica puternica.

Confuzia pe care Monica Macovei o face intre democratie si dictatura este una cat se poate de evidenta si a numi ”dictator” un presedinte care a fost votat la ultimele alegeri de peste 52% dintre cetatenii cu drept de vot dintr-o tara, in urma unor alegeri democratice, denota o totala lipsa de educatie civica si politica, pe langa lipsa de respect si lipsa de diplomatie, lipsuri care nu ar trebui sa existe la un asemenea nivel.

In opinia mea, cetatenii romani care au votat pentru a fi reprezentati in Parlamentul European de un asemenea personaj politic ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a acorda votul lor oricui la urmatoarele alegeri europene. In caz contrar riscam sa intram intr-un conflict diplomatic cu tari care ne sunt prietene si care asigura, asa cum este cazul Turciei, schimburi comerciale bilaterale anuale de 7 miliarde de dolari. Mai mult, astazi, ”dictatorul” de la Ankara a anuntat, in cadrul intalnirii avute cu premierul roman, ca doreste sa depasim impreuna cifra de 10 miliarde de USD anual in schimburi comerciale romano-turce.

Doresc sa asigur si pe aceasta cale reprezentantii Turciei, oficialii turci de pe langa statul roman si oamenii de afaceri turci prezenti in Romania, ca opinia Monicai Macovei este una care ii apartine si care nu este impartasita de niciunul dintre europarlamentarii romani membri ai Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, grup politic din care fac parte”, arata Zoana intr-un comunica de presa transmis redactiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: