news

Innebuneste AUR. Un american de culoare a devenit rector al Universitatii ”Danubius” din Galati

Consiliul de Administratie al Universitatii ”Danubius” a anuntat, joi, ca numirea cercetatorului american William B. Harvey in functia de rector al institutiei de invatamant superior a fost aprobata de Ministerul Educatiei.

Potrivit unui comunicat transmis de universitate, cercetator si manager recunoscut la nivel international, Harvey preia conducerea pentru ca aceasta institutie sa isi extinda legaturile cu mediul academic international prin calitatea, profesionalismul si implicarea studentilor, cadrelor didactice, absolventilor.

Inainte de a obtine functia de conducere la Universitatea „Danubius”, Harvey a fost cercetator eminent la Asociatia Americana pentru Acces, Echitate si Diversitate (AAAED) din Washington, DC.

William Harvey are o diploma de licenta in limba engleza de la West Chester University, un master in Fundamentele sociale si filosofice ale educatiei si un doctorat in Antropologia educatiei la Universitatea Rutgers. De asemenea, a primit o diploma onorifica de doctor in stiinte de la Scoala de Psihologie Profesionala din Chicago.

„Aceasta schimbare intareste Proiectul ‘Danubius, Universitatea noastra!’. Era nevoie ca o astfel de reconfigurare manageriala sa fie pregatita si sa se adapteze la viitorul invatamantului superior globalizat. Sosirea lui William in echipa noastra asigura grefarea expertizei modelului american de invatamant superior asupra invatamantului superior din Romania.

Acest parteneriat romano-american existent in managementul Universitatii ‘Danubius’ prefigureaza consolidarea capacitatii universitatii noastre de a dezvolta noi programe de studiu dedicate studentilor internationali. Prin urmare, este o etapa istorica a invatamantului superior romanesc, un parteneriat ce a facut ca viziunea antreprenoriala a Universitatii „Danubius” sa devina realitate, avand un potential real de a depasi orice indice de performanta in materie de educatie, cercetare si inovare”, a declarat presedintele Universitatii „Danubius”, Andy Pusca, citat de Agerpres.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

BREAKING Clotilde Armand, trimisa in judecata chiar in ziua in care si-a depus candidatura. Acuzatiile procurorilor si reactia primarului Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimisa joi in judecata de procurori, la putin…

3 ore ago

Au zburat palele cabaretului Moulin Rouge, faimos obiectiv turistic al Parisului – Video

Palele morii de vant Moulin Rouge, unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Paris,…

31 de minute ago

Vlad Voiculescu, acuzatii dure la adresa DNA: „Atacuri murdare la adresa unor doamne curajoase care au increderea oamenilor”

Vlad Voiculescu a avut, joi, o reactie dura dupa ce procurorii au trimis-o pe Clotilde…

22 de minute ago

Au fost pusi sub acuzare Petre Roman si Voican Voiculescu in Dosarul Mineriadei. Iliescu va fi audiat, vineri, la domiciliu

Parchetul General a anuntat oficial, joi, punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman si…

47 de minute ago

Surse: Ciolacu s-a intalnit cu Dan Voiculescu de mai multe ori in ultimele zile. Presiuni pentru ca Piedone sa fie retras in favoarea lui Firea

Premierul PSD Marcel Ciolacu s-a intalnit de cateva ori, in aceste zile, cu Dan Voiculescu…

3 ore ago