Innebuneste Codrin Stefanescu. USR ii strica afacerea de patru milioane de euro cu statul

politica

USR anunta ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a impiedica achitarea de la bugetul Bucurestiului a sumei de patru milioane de euro catre Codrin Stefanescu, secretar general al PSD. 

Ana Ciceala, consileri general din partea USR, anunta ca formatiunea sa va intreprinde toate demersurile legale si politice pentru a impiedica afacerea pusa la cale de Codrin Stefanescu impreuna cu Gabriela Firea, primarul Bucurestiului.

„4 milioane de euro din banii tai risca sa intre in buzunarele lui Codrin Stefanescu! Cel care pozeaza in victima a statului paralel este marele castigator al exproprierilor din zona Bulevardului Timisoara. Codrin Stefanescu a cumparat terenul respectiv cu 6,67 euro / mp si se pregateste sa-l vanda municipalitatii cu 156 euro / mp, aproape dublu fata de pretul maxim istoric al zonei. Cine a hotarat exproprierea? TOTI consilierii de la TOATE partidele reprezentate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti in anul 2013.

Iar ca tabloul sa fie complet, trebuie spus ca terenul respectiv face parte dintr-un lot mult mai mare retrocedat catre firma lui Sorin Stanescu, nasul de cununuie al fiului lui Liviu Dragnea si prieten al sefului ANSVSA (implicati toti trei in scandalul gripei porcine). Retrocedarea a fost dovedita in instanta ca fiind ilegala, insa nici pana in ziua de astazi statul nu a reusit sa reintre in posesia terenurilor.

Practic, nu numai ca bucurestenii vor plati din buzunar 4 milioane pentru Codrin Stefanescu. Ci vor plati acesti bani pentru un teren care, de fapt si de drept, ar trebui sa se afle in patrimoniul public.

Voi intreprinde toate demersurile legale si politice, impreuna cu consilierii generali USR Bucuresti, pentru ca acest lucru sa nu se intample”, a anuntat Ana Ciceala.

Rise Project a informat miercuri ca secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, se pregateste sa incaseze 4 milioane de euro de la stat.

„Afacerea lui Stefanescu – facuta, cap-coada, cu bunurile statului, in detrimentul statului – il va recompensa cu o rata a profitului de 2.200 la suta.

In noiembrie 2013, urmand o initiativa a primarului Sorin Oprescu, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a hotarat exproprierea unei salbe de terenuri, astfel incat sa faca posibila extinderea Bulevardului Timisoara pana la intalnirea cu soseaua de centura a orasului.

Printre loturile de pamant pe care hotararea CGMB le-a nominalizat pentru aceasta expropriere se gaseste si unul pe care Codrin Stefanescu il detine in coproprietate cu o fosta colaboratoare a magnatului imobiliar Dragos Dobrescu (48 de ani).

Terenul lui Stefanescu si al fostei colaboratoare a lui Dobrescu – in suprafata de 3,18 hectare – reprezinta cea mai mare parcela dintre cele aproape nouazeci, pe care CGMB si-a propus sa le cumpere de la particulari pentru a putea construi prelungirea Bulevardului Timisoara.

Terenul acestora este atat de mare in raport cu celelalte supuse exproprierii incat din banii alocati de CGMB pentru intreaga operatiune aproape o treime va fi folosita pentru a achizitiona lotul de pamant al celor doi.

Astfel, din cele 68 de milioane de lei puse la bataie pentru acest scop, 22 de milioane le vor reveni lui Stefanescu si fostei colaboratoare a lui Dobrescu. 22 de milioane de lei, adica aproximativ 5 milioane de euro (156 de euro/mp). Cum cei doi detin respectivul teren in raportul de 80%-20%, lui Stefanescu ii vor reveni 4 milioane, iar asociatei lui, 1 milion”, a scris Rise Project.

Citeste aici investigatia Rise Project.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: