Innebuneste mafia din PSD. Ana Birchall nu se lasa, continua procedurile pentru desfiintarea Sectiei Speciale

politica

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a declarat marti ca a solicitat asociatiilor profesionale ale magistratilor sa transmita punctul lor de vedere in legatura cu recomandarile din rapoartele GRECO. Una dintre cel emai importante recomandari este desfiintarea Sectiei Speciale.

„Ieri am solicitat Sectiei pentru judecatori (din CSM – n.r.), voi solicita si astazi (Sectiei pentru procurori a CSM – n.r.) si am transmis solicitari catre toate asociatiile profesionale si celor care au un cuvant de spus in buna desfasurare a justitiei sa ne dea un punct de vedere pe continutul rapoartelor GRECO”, a anuntat Birchall la sediul CSM, citata de Agerpres.

Saptamana trecuta, premierul Viorica Dancila a spus, referindu-se la subiectele semnalate in raportul GRECO, ca „aceste lucruri trebuie lamurite de magistrati” si a afirmat ca „justitia trebuie infaptuita de cei din sistemul judiciar si nu de presedintele Romaniei, premierul sau alte forte politice”.

„Am vazut ca este o dezbatere foarte mare intre judecatori si procurori, intre magistrati. Eu cred ca aceste lucruri trebuie lamurite de magistrati si ar trebui luat exemplul Olandei, care a trimis o scrisoare la GRECO si a spus ca atunci cand va exista un consens intre magistrati va veni cu precizarile legate de GRECO”, a declarat Viorica Dancila.

Romania a facut foarte putine progrese in adoptarea de masuri pentru a preveni coruptia in randul parlamentarilor, judecatorilor si procurorilor si pentru a raspunde la ingrijorarile legate de controversata reforma a sistemului judiciar, atragea atentia organismul anticoruptie al Consiliului Europei, GRECO, in doua rapoarte facute publice pe 9 iulie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: