Inregistrari audio, facute publice abia acum, dovedesc ca Raed Arafat a mintit in legatura cu interventia ambulantelor la Colectiv. Cat timp a trecut de la primul apel

news

Noi inregistrari audio din noaptea in care a acut loc incendiul de la Colectiv, prezentate de Digi 24, arata ca secretarul de stat Raed Arafat a mintit cand a spus ca primele ambulante au ajuns dupa 11 minute de la primul apel la 112. De altfel, echipajele SMURD n-au ajuns nici macar dupa o jumatate de ora.

La ora 22 si 57 de minute, un medic de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti suna disperat la 112 sa ceara ambulante in curtea interioara a fabricii Pionierul. Trecuse aproape o jumatate de ora de la izbucnirea incendiului, iar victimele agonizau pe asfalt.

OPERATOR 2: Alo! Da, domnul doctor! Doamna manager ne spune la telefon sa nu intrati in cladire fara salvatori!
MEDIC: Nu am nevoie de… Ascultati-ma doua secunde! Nu am nevoie de intrat in cladire! La iesirea din cladire am 9 sau 10 victime in stare foarte grava, unii sunt in stop! Am nevoie de ambulante care sa intre inauntru!
OPERATOR 2: Domnul doctor, a sosit medicul de la, de la…
MEDIC: Nu a venit nimeni de la SMURD!
OPERATOR 2: Deci de la SMURD ne spune domnul doctor ca nu a ajuns nimeni si sunt disperati, ca sunt victime cu stop, afara din cladire, si salvarile noastre nu mai fac fata! I-auziti ce e acolo! (se adreseaza altei persoane)
MEDIC: Deci ei sunt afara si nu e nicio ambulanta langa mine inauntru, in curtea interioara a fabricii!
OPERATOR 2: I-auziti ce tipa! (se adreseaza altei persoane)
MEDIC: Ma intelegeti? Am nevoie de 4 sau 5 ambulante de tip C care sa intre la mine aici!
OPERATOR 2: Inca mai are nevoie de 4 ambulante tip C care sa mearga la domnul doctor, nu in cladire… (se adreseaza altei persoane). Deci de la SMURD nu a venit nicio ambulanta?
MEDIC: Nu am nici… Una, care a plecat!
OPERATOR 2: Deci de la SMURD nu a ajuns nicio ambulanta si noi suntem disperati! (se adreseaza altei persoane)
MEDIC: Am 7! Am 1, 2, 3, 4, 5, 6, sunt peste 12 victime grave si nu am ambulante! Ma intelegeti? Haideti ca nu pot sa mai stau sa mai vorbesc!

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, prima ambulanta a ajuns la clubul Colectiv la ora 22:43, dupa 11 minute de la primul apel la 112. Echipajele SMURD nu ajunsesera, insa, nici la aproape o jumatate de ora de la izbucnirea incendiului. De altfel, un raport al corpului de control al premierului Ciolos arata, la sapte luni de la tragedie, ca salvatorii nu au fost coordonati eficient pe teren.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: